LINDA, je komt precies op tijd!

De LINDA viel de afgelopen dagen op de mat en het is net alsof deze LINDA voor mij gemaakt is. Hij komt in ieder geval precies op tijd, want deze editie gaat over sporten.  Ik kan er gewoon echt niet meer omheen nu.. Ik had net vorige week besloten dat het nu écht tijd was om iets te gaan doen, nadat ik geheel buiten adem was doordat ik half uur moest fietsen. Ik behoor ook tot de 50% van de vrouwen die nóóit sport! Sporten? Ik heb er hélemaal niets mee en zie er meestal als een berg tegenop om iets te gaan doen. Ben ik in het dagelijks leven een echte doorzetter, met sporten is mijn doorzettingsvermogen nergens te vinden. Ik kan mij er echt niet toe zetten. Het volmaakte gevoel van I dit it? Nog nooit gevoeld. Toch is het tijd om iets aan mijn conditie te doen, zonder dat ik kilo’s afval, want dat is ook nog eens de valkuil. Zodra ik intensief iets ga doen, vliegen de kilo’s er weer af en dat mag écht niet.

Ik heb van de week een hardloopschema opgezocht en ik ben één keer wezen hardlopen.  Ik ben begonnen met één minuut hardlopen twee minuten wandelen. In het schema staat twee minuten hardlopen en twee minuten wandelen, maar dat vond mijn lijf iets te heftig en ik was compleet misselijk toen ik dat had geprobeerd. Even terugschroeven dus naar 1 minuut en rustig aan beginnen.  Ik ben richting het park gegaan bij mij in de buurt en na 15 minuten voelde ik mij vreselijk, dit is echt even afzien voor mijn lijf.  Deze week ga ik in ieder geval nog een keer, dat ik twee keer in de week ben geweest. Daarnaast heb ik ook nog een matje gekocht en ga ik wat oefeningen doen, tijd voor een verandering in mijn te luie leventje. Willen jullie af en toe een update lezen hierover? Heeft iemand nog tips om écht vol te houden en niet weer een paar keer te gaan en het dan weer opgeven.

Misschien dat ik ook ooit ga roepen, I did it?

15 Reacties

 1. 20 april 2013 / 15:17

  Mijn mannen zijn ook begonnen met hardlopen. Ik wens jou veel succes en ik ben erg benieuwd naar je vorderingen.

 2. 20 april 2013 / 18:08

  Succes ermee! IK ben altijd een Sjaak Afhaak, ik hoop echt dat het je gaat lukken meis 🙂

  • 21 april 2013 / 13:48

   Sjaak Afhaak, dat is een herkenbare! Ik begin ook met van alles enthousiast en dan stop ik alweer na een paar keer!

 3. Mirella
  20 april 2013 / 19:44

  Heel herkenbaar dit, ik ben ook zo’n held met sporten. Ik vraag me soms ook af waar mensen de motivatie vandaan halen, ik hoop dat het jou gaat lukken en dat je mij ook kan motiveren.

  Groetjes Mirella (@MirelHemert)

 4. 20 april 2013 / 20:42

  Goed zo!!

  Wat bij mij helpt is het sportmoment ècht in mijn agenda inplannen. Zo staat het zwart op wit, houd ik er tijd voor vrij en ben ik meer geneigd deze “afspraak” ook na te komen, wie weet ook iets voor jou?

  • 20 april 2013 / 20:42

   Thanks voor de tip Vera! Dat is misschien wel een goede van je! Ik ga mijn sportmomenten ook inplannen!

 5. Marije
  20 april 2013 / 21:13

  Ik ben 2 jaar geleden begonnen met hardlopen en dat viel in het begin ook vreselijk tegen. Totdat mijn vriend zei dat ik gewoon veel te hard wilde. Rustig aan beginnen is ook belangrijk, anders ben je na 1 minuut al uitgeput. Toen ben ik dus veel zachter gaan rennen (wel aan 1 stuk, want steeds rennen en dan weer stoppen vond ik nog zwaarder, dan had ik enorm de neiging om te blijven wandelen 😉 ). Toen hield ik het al heel snel 30 min. achter elkaar vol. Soms als ik het alsnog erg moeilijk krijg, ‘ren’ ik gewoon in slakkentempo, maar ik ben in ieder geval in beweging 🙂

  • 21 april 2013 / 13:45

   Misschien dat ik het ook eens moet proberen zonder het wandelen. Ik ben ook maar zoekende wat nou precies het beste is! Thanks voor het delen van je ervaring!

 6. Sam
  20 april 2013 / 22:56

  Wow.. Ik kan me echt niet voorstellen hoe je niet van sporten kan houden! Ik sport zelf bijna iedere dag, als ik sport voel ik me op mn best. Ik denk dat je gewoon moet doorzetten tot je wel dat gevoel hebt dat je er plezier in krijgt en vooruitgang merkt. Als ik jou was zou ik vooral een sport zoeken die je leuk vindt, misschien een teamsport zodat je wel moet? Of een klasje in de sportschool? Succes!

  • 21 april 2013 / 13:48

   Dank je wel voor je tips Sam! Ik zou ook graag willen dat ik iets vind waardoor ik sporten misschien wel leuk ga vinden!

 7. 23 april 2013 / 11:16

  Wat goed dat je bent begonnen! Ik heb sinds kort het hardlopen ook weer opgepat, ga namelijk trainen voor een run! Ik heb een heel fijne app gedownload, 10k Free. Hierin wordt het heel rustig opgebouwd, zodat je na 14 weken 10 km kan lopen. Misschien een tip? Ze zegt precies wat je moet doen (lopen, rennen..) en je kunt je eigen muziek ondertussen draaien. Het begint echt heel rustig (60 sec rennen, 90 sec lopen) dus het is misschien wel iets voor jou!

  • 23 april 2013 / 13:34

   Ohh deze app klinkt echt super! Ik ging nu rennen en ik gokte maar een beetje wanneer ik moest lopen en wanneer ik weer moest gaan rennen. Thanks voor de tip, super!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx