Lush | The Olive Branch

Last van een droge huid? Dan is deze douchegel echt een verwenning voor je droge huid. Door de koude dagen van de afgelopen tijd is mijn huid weer ontzettend droog geworden. Deze douchegel heb ik lange tijd gebruikt en ik vind dit één van de fijne douchgels van Lush. Er zijn meerdere douchegels van Lush die ik fijn vind, maar deze douchegel is het meest verzorgend voor de huid, vooral voor mijn droge huid. 

Wat zegt Lush over deze heerlijke douchegel? De beschrijvingen van Lush zijn altijd zo leuk!

De naam van The Olive Branch komt van een liedje van Madeleine Peyroux, Dance Me to the End of Love. Mark vond dit een mooi nummer en wilde een douchegel maken die hem hetzelfde warme, comfortabele gevoel geeft als dit liedje. The Olive Branch heeft een warme, beetje Mediterraanse touch, met olijfolie om je huid te verzachten, wijnbladeren, zeezout en het verse sap van mandarijntjes. (Sommigen hier vinden de originele versie van Leonard Cohen mooier, maar ieder z’n voorkeur).

The Olive Branch is echt een heerlijke warme geur en Lush omschrijft het als een Mediterraanse touch. De geur van olijven en mandarijnen vind ik wel naar boven komen en het doet mij op één of andere manier denken aan de geuren van Marokko. Ik ben een keer op vakantie geweest naar Marokko en er hing daar af en toe een bepaalde geur, ook dat Mediterraanse en daarom doet deze douchegel mij daar zo sterk aandenken.

De zepen van Lush zijn vaak uitdrogend voor mijn huid. Toch probeer ik ze nog wel eens uit, omdat ik ze er zo leuk vind uitzien. Deze douchegel is totaal niet uitdrogend, maar voedt juist mijn (droge) huid. De douchegel is wel aan de dunne kant, dus je moet wel goed opletten met het gebruik van deze douchegel.  Voor gebruik moet je deze douchegel schudden, want de oliën liggen bovenop en moeten worden vermengd met de sappen aan de onderkant.

Er zit wel SLES in deze douchegel, maar ondanks dat ik vaker bij Lush heb ervaren (bijvoorbeeld bij de zeepjes) dat het uitdrogend werkt voor mijn huid, krijg zelfs al droge handen van de zepen, is deze douchegel juist verzorgend.  Voor de rest bevat deze douchegel wel parfum en parabenen.

The Olive Branch is te koop bij Lush of in de online shop van Lush en er zijn verschillende maten verkrijgbaar met verschillende prijsklasses.  Het kleine flesje bevat 100 ml en kost €7,60.  Ik heb de middelste versie die 250 ml bevat en die kost €14,70!

10 Reacties

 1. 28 maart 2013 / 08:19

  Lijkt me een fijne douchegel! Zeker omdat ik op dit moment last heb van een droge huid. Iets om te onthouden dus 🙂

 2. 28 maart 2013 / 10:50

  Mhh, zoals jij hem omschrijft klinkt hij erg lekker! Ik ben wel benieuwd naar de geur want hoewel ik het allermeest van friszoete douchegeuren hou, kan ik een lekkere warme geur ook wel waarderen 🙂

 3. 28 maart 2013 / 16:19

  Dit lijkt me een hele fijne douchegel, alles met olijf er in vind ik wel fijn ^^

 4. 28 maart 2013 / 17:08

  Ik ben benieuwd wat mijn neus ervan vindt. Binnenkort maar een beetje gaan snuffelen als ik in een LUSH winkel ben

 5. 28 maart 2013 / 19:28

  Ik heb hem eens in de Lush winkel geprobeerd maar die geur vind ik verschrikkelijk haha

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx