Mee onder de douche | Nivea douchecrème/gel

Naast ‘luxe’ douche- en badproducten van bijvoorbeeld Lush en The Body Shop hebben ook de merken die je bij de drogisterijen kan kopen hele fijne douchegels. Al eerder schreef ik over een fijne douchegel van Dove in dit artikel en vandaag is het de beurt aan twee hele fijne doucheproducten van Nivea. Nivea is net als Dove een merk wat je bij de drogist kan kopen en die ik erg fijn vind. 

De douchecrème met stervrucht en verzorgende aloë vera ruikt echt heerlijk. Deze douchecrème maakt je huid heerlijk zacht tijdens het douchen en ook na de douchebeurt voelt je huid enorm zacht aan. Nivea zegt ook dat je huid zijdezacht aanvoelt na en tijdens het gebruik van deze douchecrème en dat is zeker waar. Ik heb er zelf wel eens last van dat de douchegel/crème mijn huid erg uitdroogt tijdens het douchen, maar daar heb ik bij deze totaal geen last van. Deze douchecrème gaat behoorlijk schuimen en ook als ik op de ingredïentenlijst kijk zie ik SLS staan.  De geur is echt heerlijk verfrissend en ik ben sowieso erg dol op producten met aloë vera erin, want ik merk dat aloë vera een hele fijne kalmerende werking op mijn huid heeft.

De voedende Aloë melk verwent je huid, terwijl de fruitige geur van stervrucht je zintuigen stimuleert en zorgt voor een ontspannen gevoel. Zo begint de verzorging van je huid al onder de douche. PH-huidneutraal en huidvriendelijkheid dermatologisch bewezen. (Nivea)

De prijs van deze douchecrème ligt rond de €3,29

Naast een douchecrème heb ik ook een doucheolie getest, want deze wordt door Nivea geadviseerd als je een droge huid hebt. Ik heb zelf een droge huid zo nu en dan op mijn gezicht, maar mijn armen en vooral mijn benen zijn af en toe erg droog.

De douche-olie varianten van NIVEA helpen je langer bruin te blijven. De olie voedt en hydrateert je huid tijdens het douchen, zodat je minder pigment verliest. Zo geniet je nog langer van je vakantiekleur. De voedende olieparels verzorgen je huid, terwijl de sprankelijke geur van watermeloen je zintuigen stimuleert en zorgt voor een fris gevoel. Zo begint de verzorging van je huid al onder de douche.  (Nivea)

Deze doucheolie ruikt echt zo heerlijk!  Ik ben echt zo gek op de geur van meloen en wanneer je de fles opent om deze lekker in te smeren op je huid komt de heerlijke geur van meloen al vrij.  De olie voelt heerlijk aan op je huid tijdens het douchen en ook na het douchen voelt je huid heerlijk zacht aan. De douchecrème met Aloë vera en stervruchtgeur vind ik ook fijn tijdens het douchen en na het douchen voelt mijn huid ook nog zacht aan, maar toch heb ik dan nog het gevoel dat ik een lekkere bodylotion/crème/butter moet smeren, maar met het gebruik van deze doucheolie heb ik dat totaal niet. Deze doucheolie is inderdaad super verzorgend voor mijn droge benen en ik ben gewoon echt gek op de geur.

De prijs ligt rond de €4,49 voor 200 ML

De douchecrème en olie kun je kopen bij de drogist en de prijzen van deze doucheproducten. Nivea heeft regelmatig actie waarbij je één product gratis krijgt dus houd vooral de acties van nivea in de gaten. Met dit soort acties sla ik ook altijd een heleboel producten in, altijd leuk al dat voordeel!

12 Reacties

 1. 23 december 2012 / 16:12

  Die olie lijkt me heerlijk! 🙂 Lekker zacht huidje krijg je daar van

 2. Kim
  23 december 2012 / 16:18

  Welke douchegel vind je nu echt t lekkerst want je bent over heel veel positief

  • 23 december 2012 / 17:23

   Ik heb nogal een douchegel verslaving dus er zijn een heleboel douchegel/olie/crèmes die ik fijn vind. De douchegels van Lush en the body shop vind ik erg fijn. De zepen van Lush ruiken heerlijk, maar drogen je huid nogal uit.

   Deze olie van Nivea vind ik lekkerder dan de crème, omdat de olie meer voedend is voor mijn huid.

 3. 23 december 2012 / 16:46

  Deze olie heb ik ook gehad, hij ruikt idd goddelijk 🙂 Vooral heerlijk in de zomer ^^

 4. 23 december 2012 / 16:57

  Nu ben ik toch wel benieuwd naar de doucheolie 😉

 5. 23 december 2012 / 17:03

  De douchecrème heb ik ook gehad en ik ben wel erg benieuwd naar die olie eigenlijk 🙂

 6. 23 december 2012 / 17:34

  De doucheolie lijkt me heerlijk- maar ik ben eerlijk gezegd niet zo gek op fruitgeuren voor onder de douche. Misschien komt er nog wel iets dat minder fruitig ruikt!

  • 23 december 2012 / 23:00

   Je zou dan meer kunnen kijken naar de neutrale geuren van Dove en Nivea, die zijn erg fijn als je niet van die zoete geuren houdt!

 7. sanne
  23 december 2012 / 18:36

  Ik vind het altijd zo jammer dat er overal SLS in zit, ik heb gemerkt dat met namen mn hoofdhuid bij shampoo’s er erg van uitdroogt en gaat jeuken. Ook mn haar wordt dan enorm droog.. Ik heb inmiddels vele shampoo’s etc gehad, maar het zit eigenlijk overal in. Heb jij er geen last van op je benen?

  • 23 december 2012 / 23:00

   In de drogisterijen merken zit het eigenlijk vrijwel altijd. Er zijn wel een heleboel shampoo’s en douchegels zonder SLS, maar dan moet je even goed zoeken en je betaalt er uiteindelijk ook wel erg veel voor. Mijn huid reageert gelukkig niet op SLS!

 8. 13 maart 2014 / 22:32

  Donna,To meet you was a dream come true and you made it an aosweme excpeirnee. You have a big heart and an incredible mind. Your as beautiful on the inside as you are on the outside. And yes, Daddy came home a happy man to three hearts treasures. LOLMatt

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx