Mijn eerste keer make-up

Op de site van Vera zag ik een hele leuke vragen tag over de eerste keer make-up. De vragen gaan allemaal over make-up en ik vond de vragen erg toepasselijk voor mijn site.

Mijn eerste make-upproduct: Mijn eerste make-up product waren de ‘torentjes van de Hema’. Je kon daar van die torentjes kopen met van die plakkerige lipgloss of creamy oogschaduw erin. Ik vond deze potjes echt heel erg leuk en ik had dan ook meerdere exemplaren. Wat ik toen niet begreep was dat er iets van een basis onder moest, dus het ging als een gek creasen. Als klein meisje dacht ik gewoon dat aan het einde van de dag het zo ‘hoorde’ haha. De meiden van tegenwoordig die een jaar of 10,11,12 jaar zijn weten toch echt veel meer van make-up dan ik toen wist!

Mijn eerste keer experimenteren met make-up: De eerste keer experimenteren met make-up was echt al op jonge leeftijd. Ik wilde toen graag make-up hebben (kinder make-up) en ik smeerde mijzelf helemaal onder met die poederige oogschaduw. Ik had vroeger sowieos een tik om meerdere kleuren oogschaduw naast elkaar op te doen, zonder te blenden. Gewoon van licht blauw naar donkerblauw en ik vond het echt heel erg mooi.

Mijn eerste rode lipstick: Ik heb op de middelbare school wel eens vaker lipstick gedragen, maar ik vond het eerst nogal eng om rode lipstick te dragen. Roze vond ik prima, maar rood vond ik altijd zo heftig.

Mijn eerste make-upkwast: Die kwam van de Hema. Zo’n lekkere harde kwast waar je oogschaduw mee kon aanbrengen. Hema was vroeger echt mijn winkel wat betreft het kopen van make-up! Pas vele jaren later kwamen er betere kwasten van de Douglas, die vond ik toen zo lekker fluffy!

Mijn eerste keer MAC: Ik had toen ik een jaar of 16 was een hele mooi ooschaduwpalette gekocht van MAC. Toen had ik helemaal nog geen verstand van make-up en ik heb er toen ook maar heel weinig meegedaan. Mijn MAC verzameling kwam pas rond mijn 20ste.

Mijn eerste keer zoenen met lipgloss/lipstick op: Dat vond ik zelf echt heel erg vies, omdat het zo kleefde. Ik heb sowieso helemaal niets met lipgloss, vind het maar een kleefboel!

Mijn eerste pakketje voor mijn blog: Was een pakketje van De-makeup en ik was echt supertrots dat ik in mijn ‘eerste blogjaar’ een pakketje kreeg.

Mijn eerste keer slapen met make-up op: Ik ben wel eens na uitgaan met mijn make-up in slaap gevallen toen ik een jaar of 15 was. ย Ook toen ik voor de eerste keer bij mijn vriend ging slapen ging ik met make-up en met mijn lenzen in slapen, echt een heel erg slecht idee, maar ik had helemaal niets mee.

Mijn eerste make-up bestelling online: Was toen ik een jaar of 20 was, toen was ik verslaafd aan Barry M lakjes!ย Ik weet niet eens meer waar ik die nagellak besteld had, maar ik zocht een goede turquoise kleur nagellak en ik kon die nergens vinden. Ik besloot maar eens online te kijken en daar kwam ik het perfecte turquoise lakje tegen.

Share:

14 Reacties

 1. 20 juli 2013 / 08:50

  leuk! ik weet dit allemaal echt niet meer ๐Ÿ™‚

 2. 20 juli 2013 / 11:10

  super leuk om te lezen zeg ๐Ÿ˜€ ik kan me eigenlijk alleen mijn eerste nagellakjes herinneren, die kwamen van collection2000 bij het kruidvat op vakantie in Belgiรซ XD

 3. 20 juli 2013 / 11:56

  Vind dit een erg leuke tag, vooral omdat je nog zo veel weet! ik weet dit soort dingen vaak al niet meer en dat terwijl ik nog niet eens 20 ben, haha.

 4. 20 juli 2013 / 15:03

  Toffe tag! Leuk om te lezen over jouw eerste blog- en make-up ervaringen! En wat kocht je al vroeg MAC! Toen ik zestien was droeg ik alleen mascara.. wat een verschil ๐Ÿ˜‰

  • 20 juli 2013 / 20:13

   Ik kocht al heel snel wel eens producten bij MAC, omdat ik altijd opzoek was naar een fijne gezichtspoeder, die niet te duidelijk aanwezig was. Bij MAC had ik die fijne skinfinish al snel gevonden! Ik vond het heerlijk om in de Bijenkorf rond te hangen en daar van alles op mijn handen te smeren.

 5. Linda
  20 juli 2013 / 21:50

  Leuke dat je dat nog allemaal weet, veel weet ik daar echt niet meer van

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx