Nivea hydraterende dagcrème voor de normale of gemengde huid

Het is erg belangrijk om de gevoelige, kwetsbare huid van je gezicht goed te verzorgen. Naast onwijs dure favorieten komen er ook betaalbare favorieten langs. Deze dagcrème is al jarenlang mijn ideale gezichtsverzorging. Ik merk dat ik de komende tijden mijn gezicht weer extra goed moet verzorgen. Een extra maskertje of een gezichtscrub om mijn dode huidcellen er af te scrubben. Wanneer de herfst zijn intrede doet krijg ik namelijk droge plekken op mijn kaaklijn. Dit heb ik al jaren en het komt door de veranderingen van het weer.  Ik heb ook tijden de gezichtscrème van Biodermal gebruikt, maar deze is soms net even te heftig voor mijn huid. Ik krijg er juist onzuiverheden door. Mijn vriend heeft soms tijden dat zijn huid onrustig is dus hij gebruikt in deze tijden mijn PCLE crème en ik ben weer terug bij af en gebruik weer mijn favoriete nivea crème.

Nivea visage Hydraterende Dagcrème is een lichte en snel absorberende formule dat de natuurlijke vochtbalans van de normale of gemengde huid ondersteunt. Verrijkt met Lotusextracten en Vitaminen, voorziet het de huid van intensieve hydratatie en zorgt voor een langdurig fris gevoel. De speciale UVA/UVB filters met SPF 8, beschermen de huid tegen schadelijke UV-straling en vroegtijdige huidverouderingsverschijnselen. (bron)

Deze dagcrème is voor de normaal tot gemengde huid. Ik kan ondanks wat droge plekken zo nu en dan, wel zeggen dat ik een normale huid heb. Ik ben gezegend met een huid zonder al teveel oneffenheden. Ik heb zelden last van een pukkels of rode vlekken in mijn gezicht. Je hebt deze dagcrème ook voor de gevoelige huid.

De SPF die ik liever nog wat hoger had gezien, SPF 8 is namelijk aan de lange kant. Ik ben allang blij dat er in ieder geval een SPF in zit. Er zijn namelijk zat gezichtscrème die geen toegevoegde SPF in de ingrediënten hebben zitten. Deze gezichtscrème zorgt voor de bescherming die mijn huid tegen de weersomstandigheden van de herfst/winter beschermt ben.

Update: De crème heeft een hele neutrale, frisse geur, zoals wij van Nivea gewend zijn. Een gezichtcrème hoeft van mij ook geen hele heftige geur te hebben. Ik vind het wel fijn als de crème neutraal ruikt.

De Nivea hydraterende dagcrème voor de normale tot gemengde huid is te koop bij de drogisterijen en de prijs is €8,43. Ik vind dat een goede prijs voor een gezichtscréme!

13 Reacties

 1. 22 oktober 2012 / 06:15

  Die klinkt best wel fijn! Ik zou dan zelf wel gaan voor de variant voor de gevoelige huid, omdat die vaak wat milder zijn en dat vind ik toch fijner.
  SPF8 is wel een beetje laag inderdaad, maar toch goed dat er in ieder geval SPF in zit :).
  X

 2. 22 oktober 2012 / 08:54

  Klinkt goed! Heet deze creme ook een prettige geur?

  • 22 oktober 2012 / 16:49

   Ik ben helemaal de geur vergeten te beschrijven, dom! De crème heeft een hele neutrale geur, net als we van nivea gewend zijn!

 3. 22 oktober 2012 / 09:14

  Klinkt best goed! Ik gebruik nu een van Kruidvat eigen merk, maar als die op is ga ik weer een andere proberen. Misschien deze wel!

 4. 22 oktober 2012 / 14:04

  Deze creme van Nivea heb ik nog nooit gebruikt, omdat ik toch producten moet hebben voor de gevoelige huid. Voor de gevoelige huid heb ik hem al wel geprobeerd en op zich was die wel goed, maar het zal niet deel gaan uitmaken van mijn dagelijkse gezichtsverzorging. Hij was namelijk erg vet en daar hou ik niet zo van.

 5. 22 oktober 2012 / 15:54

  ik ben gek op nivea dus deze lijkt me ook wel wat 😀

 6. 22 oktober 2012 / 16:28

  Altijd handig een dagcreme ! Ik zelf gebruik nu een bio-dagcreme van de Action die vind ik ook erg fijn . Volgende keer maar eens nivea proberen.

 7. 22 oktober 2012 / 17:05

  Ik heb zelf ook dag (en nacht)creme van Nivea maar dan de DNAge potjes. Was een keer in de reclame bij de Etos toen ik een nieuwe en goede dagcreme zocht en ik vind ze erg fijn, ook het typische Nivea geurtje (moet je van houden) vind ik prettig.

  • 23 oktober 2012 / 22:37

   Ja het is wel echt een typisch geurtje, maar toch niet overheersend vind ik. Nivea heeft ontzettend fijne dingen!

 8. 23 oktober 2012 / 22:35

  Wat je schrijft herken ik, niet op mijn kaaklijn maar wel naast mijn mond bijvoorbeeld. En hoe kouder en droger het weer, hoe erger het wordt. Ik zweer ook bij de PCLE creme! Blij te horen dat dit ook werkt, die komt in mijn winkelmandje terecht!

  • 23 oktober 2012 / 22:36

   Ja het ligt echt aan het weer. In de zomer/lente nergens last van, maar zodra het iets kouder wordt dan komen de droge plekken alweer op mijn kaaklijn. Ik hoop dat deze ook zo goed voor jou werkt, scheelt toch weer in de centjes!

 9. 24 oktober 2012 / 17:23

  Ik heb deze dagcreme, alleen dan voor de gevoelige huid, die is in plaats van blauw roze. Moet zeggen dat ik daar wel erg tevreden over ben 🙂 deze heb ik nog nooit gebruikt!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx