Nivea | Verfrissende tonic

Wij verzorgen onze huid allemaal voordat wij gaan slapen toch? Ik ken heel wat mensen die hun make-up er niet af halen omdat ze daar te lui voor zijn. Ik ga geen hele verhalen ophangen hoe slecht dat voor je huid is.  Toch ga ik deze verfrissende tonic aanprijzen en hopen dat heel wat mensen al hun make-up er afhalen en ook nog eens een lekker verfrissende tonic gebruiken na het afhalen van hun make-up. 

Ik gebruik zelf voor het afhalen van mijn make-up toevallig ook de make-up doekjes van Nivea (wel voor de gevoelige huid, want die voor de normale huid prikken mijn ogen eruit). De één vindt wattenschijfjes met wat lotion fijn, de ander make-up afhaal doekjes, of watjes doordrenkt met lotion kant en klaar uit een potje, een ander gebruikt weer babydoekjes om haar make-up af te halen. Zelf gebruik ik dus de doekjes van Nivea en daarna gebruik ik deze lotion. Ik gebruik normaal gesproken altijd producten voor de normale tot gemengde huid, want op wat droge plekjes na is mijn huid heel erg normaal.

De verfrissende tonic – wat een Hollandse naam trouwens haha – zit in een simpel flesje.  De verfrissende tonic beloofd je huid te zuiveren en een frisse huid gegarandeerd volgende verpakking van Nivea.  De zachtheid van de lotion is te danken aan de vitaminen en het lotus extract.

Ik breng deze tonic dus aan als stap 2 (eerst mijn make-up afhalen). Ik gebruik deze tonic in ieder geval iedere avond en soms als ik in de ochtend nog tijd over heb gebruik hem ook voordat ik mijn dagcrème aanbreng. Deze tonic verwijderd de laatste make-up resten, er zitten altijd wel wat zwarte vieze vlekken op het watje waarmee ik de tonic op mijn gezicht aanbreng. Ik wrijf met een ronde masseerde beweging het watje over mijn gezicht heen en ik let goed op dat er niets van het product in mijn ogen komt.

Dan de ingrediënten. Als tweede ingrediënt staat er Alcohol Denat en dat kan voor uitdroging van je huid zorgen. Ik heb daar voor de rest geen last van, maar ik kan begrijpen dat mensen het liever niet gebruiken als ze het bij de ingrediënten lijst zien staan.

Mijn huid voelt na het gebruik van deze tonic/reiniger heerlijk zacht en verfrissend aan! Ik krijg er geen prikkelend of geïrriteerd gevoel van. Mijn huid voelt na het gebruik van deze tonic altijd heel schoon aan.

De Nivea Verfrissende tonic kost €4,99! Nivea heeft regelmatig aanbiedingen zoals 2+2 gratis.

Gebruiken jullie een tonic en zo ja welke?

13 Reacties

 1. 7 maart 2013 / 06:33

  Ik gebruik hem ook, vind het een erg fijne tonic!

 2. 7 maart 2013 / 06:43

  Deze lijkt me fijn, ik gebruik zelf eigenlijk geen tonic.

 3. 7 maart 2013 / 07:20

  ik krijg altijd zo’n trekkerige huid van tonic.
  gebruik voor oogmakeup olijfolie op watjes,
  en was daarna met etos eigenmerk melk,
  gewoon via mijn handen mijn gezicht!
  liefs,
  denise

  • 7 maart 2013 / 08:31

   Waarschijnlijk reageer jij dan erg heftig op de alcohol denat die er heel veel inzit. Het kan er voor zorgen dat je huid wat trekkerig en uitgedroogd aanvoelt. Ik vind het erg interessant dat je olijfolie gebruik voor het afhalen van je oogmake-up. Laat de olijfolie geen vettige laag achter op je huid, of valt dat wel mee?

 4. Sanne
  7 maart 2013 / 07:56

  Ik gebruik ook tonic van niveau, maar dan de tonic voor gevoelige huid. Bij die voor normale huid droogt mn gezicht erg uit. Ik gebruik ook van L’oreal triple active ( ook voor gevoelige huid)

  • Sanne
   7 maart 2013 / 07:57

   Niveau is natuurlijk nivea

 5. 7 maart 2013 / 12:07

  Ik gebruik er ook een van Nivea, maar dan een andere.

 6. 7 maart 2013 / 14:44

  Ik gebruik ook een tonic van Nivea maar dan eentje uit de Pure & Naturals lijn. Ik ben echt tevreden over de werking ervan.

 7. 7 maart 2013 / 14:54

  Nee, ik gebruik geen tonic sinds die van Dermalogica op is. Na het reinigen pak ik een facewash.

 8. 8 maart 2013 / 20:55

  Ik gebruik doekjes van het merk Simple en een nachtcreme van Clarins – ik ga wel binnenkort van nachtcreme wisselen omdat ik sinds kort de dagcreme van Liz Earle gebruik en die bevalt heel erg goed omdat de creme voornamelijk ontwikkeld is voor mensen met rosacea.

 9. 10 maart 2013 / 01:34

  Ik gebruik ‘m ook, vind hem erg fijn en prikt niet in mijn ogen 😀

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx