Pan Project!

Als (beauty)blogger probeer ik regelmatig nieuwe dingen uit. Ik zie in de winkel nieuwe dingen liggen die ik meteen moet kopen, of ik krijg producten opgestuurd die ik ook meteen moet ruiken en opsmeren. Korte conclusie hieruit is dat ik veel te veel open heb staan. Dit is nog maar een kleine selectie wat ik heb aangebroken en door middel van een Pan Project wil ik eerst deze dingen opmaken voordat ik ook maar iets uit mijn voorraad open maak, of weer iets nieuws aan mijn stash toevoeg. Ik ga voorlopig geen body butters, shampoo’s, conditioners en andere verzorgingsmiddelen kopen. Make-up koop ik eigenlijk maar heel erg weinig, omdat ik meer dan genoeg heb. Ik zwicht juist eerder voor een lekkere body butter dan alweer voor een nieuw palette. Ik heb een aantal dingen uitgekozen die al een langere tijd open staan en die ik dan ook echt binnen een maand tijd op wil/moet maken.

Het zijn dus producten die ik gewoon heerlijk in gebruik vind, maar omdat ik gewoon te veel open heb staan, moet ik eerst deze dingen die in de badkamer staan maar eens opmaken.

Vanilla BirthdayCake van Philosophy is echt een heerlijk product. Deze douchegel, bubble bath en shampoo is een tijdje favoriet geweest, tot dat ik weer wat nieuwe dingen ging open maken. De douchegel heb ik weer verplaatst van onder de douche, naar het badkamer kastje en sindsdien staat deze douchegel daar maar. Tijd om weer gebruikt te worden en pas als die leeg is mag hij zijn plek onder de douche verlaten.

Rituals Fortune Oil is een product wat ik echt heerlijk vind, maar eerst vond ik het zonde om deze in één keer op te maken. Zo lekker is deze olie, de geur is hemels en de werking is echt super. Alleen wat heb ik er aan als die maar staat te staan in mijn badkamerkast? Die overigens echt uitpuilt, dus het is alleen maar goed als ik iets opmaak.

Oil Miracle van Schwarzkopf is een heerlijke haarolie/serum, maar deze olie staat al een hele lange tijd open. Ik wil hem graag opmaken voordat de werking achteruit gaat. Voor de rest heb ik nog twee serums in gebruik, dus eerst maar eens de ene opmaken.

Ook heb ik diverse hand en nagelcrèmes open staan en deze heb ik als langste al open staan. Eerst maar eens deze van de Etos opmaken, ik denk dat ik hem in mijn tas ga doen. Zo heb ik altijd een fijne handcrème bij mij in mijn tas en zo wordt de crème ook nog eens gebruikt.

De Cleansing van Kruidvat vind ik een redelijk product. Het maakt mijn gezicht goed schoon, maar het trekkerige gevoel wat ik na het gebruik heb, kan ik eigenlijk niet aan wennen. Ik vind het zonde om het weg te gooien, dus ik ga deze Cleansing toch maar weer eens gebruiken.

Deze foundation ligt al een tijdje zo in mijn stash en het wordt hoogtijd dat ik de laatste restjes eens opmaak van deze foundation!

Dit luchtje van Morgan heb ik ooit een keer voor mijn verjaardag gekregen. Ik heb veel te veel luchtjes en ik gebruik vaak alleen de luchtjes die ik nieuw koop. De luchtjes die ik dan al wat langer heb, schuiven steeds meer naar achter tot dat ik het luchtje helemaal vergeten ben.

Deze Winter Care bodylotion van Dove, heb ik net als de olie van Rituals, heel erg zuinig mee gedaan vanwege de geur. Alleen nu staat die ook veel te lang open en is het zonde als de bodylotion straks over datum raakt.

Lemony Flutter van Lush is een product wat bij mij áltijd over datum gaat. Nu zit er nog een heleboel in het potje en loop de datum volgende maand af, dat wordt smeren smeren smeren. Ik vind het wel echt zonde dat ze van die ‘grote potjes maken’. Misschien klinkt het raar, want zo groot is het potje helemaal niet. Als je LF kent, dan weet je dat je maar heel weinig nodig hebt, dus als je het potje in een jaar op moet maken moet je echt heel erg je best doen.

Dan als laatste de overheerlijke Spiced Vanilla van TBS, die alweer een tijd op mijn nachtkastje staat. Ik vind de geur echt heerlijk, maar eigenlijk wat meer voor de winter. De laatste tijd hebben meer de Spray & go van Vaseline mijn hart gewonnen, veel makkelijker en trekt ook nog snel in. Ik moet gewoon weer wat meer gaan smeren, ik ben lui geworden van de spray & go’s!

Is er nog iemand die een heleboel dingen hebt openstaan? Wie doet er ook mee om allerlei producten op te maken die al veel te lang open staan?

19 Reacties

 1. chucky1012
  22 augustus 2013 / 06:11

  Leuke post en zeer herkenbaar!
  Ik koop altijd graag iets nieuws om te testen en daardoor had ik allemaal van die halflege flessen met body butters, crémes etc. staan. Maar die zijn nu eindelijk bijna op….. 😉

  Xoxo

 2. 22 augustus 2013 / 07:05

  Vind ik ook vervelend als er van alls open staat.

 3. 22 augustus 2013 / 07:59

  Wij maken ze wel altijd op 🙂 tenzij iets niet fijn of goed is. Ik heb een heleboel producten open en dan zet ik ze gewoon in de douche of zichtbaarder in de badkamer

 4. 22 augustus 2013 / 08:06

  Ik moet denk ook maar een keer zo’n challenge maken! Succes 🙂

 5. Lies
  22 augustus 2013 / 08:21

  Ik ben die parfum ook aan het opmaken , toevallig 🙂

 6. 22 augustus 2013 / 08:35

  Herkenbaar.. Tijdens het verhuizen ben ik erachter gekomen hoeveel beautyproducten ik wel niet heb.. Mijn hele kast zit propvol.
  Liefs

 7. 22 augustus 2013 / 10:16

  Succes! ik ga dat ook is doen 😀 x

 8. 22 augustus 2013 / 10:35

  ik probeer ook zoveel mogelijk open dingen op te maken :3

 9. me
  22 augustus 2013 / 11:57

  Ik ben ook al een paar maanden aan het opmaken wat open staat en dat werkt heel goed, soms even doorbijten om een nieuw gekocht produkt niet open te maken. Overigens gebruik ik “luchtjes gewoon heel wisselend maar ik ze gebruik ze wel allemaal dus dat is niet zo’n probleem. Verder hou ik een beetje bij in een notiitieboekje wat me wel en niet beviel aan produkten zodat ik weet wat ik wel en niet opnieuw wil kopen.

 10. 22 augustus 2013 / 15:35

  Je hebt inderdaad heel weinig nodig van Lemony Flutter en hopelijk kom ik wel gewoon tot het lege potje voor de eind datum haha!

 11. 22 augustus 2013 / 16:22

  Succes! Gaat je vast lukken, ik ben er zelf ook een beetje mee bezig haha

 12. linda
  22 augustus 2013 / 22:33

  Het gaat je vast wel lukken om het op te maken. Het is mij gelukt om mijn potje Lemony Flutter in een jaar op te maken 🙂 en ben inmiddels aan het tweede potje begonnen. Succes met alles op maken.

 13. 26 augustus 2013 / 22:41

  Zo herkenbaar! Ik heb laatst ook de open producten in de badkamer gezet, en de rest in de kast gelegd (of dingen die per se bij de winter horen erbij in de kast, en zomer dingen in de badkamer)
  Hopelijk lukt het opmaken zo beter 😉 Zonde inderdaad als producten zo over de datum gaan

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx