Pitabroodje met geitenkaas en champignons

Ik ben soms echt compleet inspiratieloos wat ik nou als lunch moet eten. Broodjes? Dat eet ik op mijn werk al vier dagen en dat vind ik echt wel zat. Ik ben sowieso niet zo’n broodeter, ik wil liever wat speciaals als lunch. Een gewone boterham met kaas maak je mij niet gelukkig mee. Wanneer je zo ‘lastig’ bent als ik moet je eens wat dingen uitproberen. Ik keek in de koelkast wat daar lag en in mijn voorraadkast en ik kwam uit tot deze creatie op een pitabroodje.

Je kan eigenlijk van alles wat je maar lekker vindt op een pita broodje doen. Ik heb wel vaker een mini pizza gemaakt op een pitabroodje en deze keer koos ik voor dingen die ik nog in de koelkast had liggen. Doordat wij met zijn tweeën zijn houd ik soms gewoon wat ingrediënten over van andere recepten, zoals deze champignons en de geitenkaas – die ik een dag eerder gebruikte voor een salade. Als bodem koos ik gewoon voor een blikje tomatenpuree. Het was deze dag bloedheet en ik had geen zin om er heel veel werk van te maken, maar wilde gewoon iets snel en makkelijks eten.

Ingrediënten: 

 • Pita broodje
 • Tomatenpuree
 • Wat champignons
 • Blokje geitenkaas
 • Geraspte kaas

Ik hoef voor de rest denk ik niet heel veel uitleg te geven hoe dit precies gemaakt word? Snijd een pita broodje doormidden, doe er tomatensaus/puree overheen en je kan er alles opgooien wat je lekker vindt. Even 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en je broodje is zo klaar.

Wat maak jij wel eens als alternatieve lunch?

17 Reacties

 1. 20 juni 2013 / 15:21

  Ziet er lekker uit, al zou ik het zelf zonder de geitenkaas doen 🙂

 2. 20 juni 2013 / 15:36

  Ben zelf ook zo’n moeilijke eter. Brood, blehhhr! Maar deze pita ziet er wel lekker uit!

 3. Naomi
  20 juni 2013 / 16:52

  Zoals je weet eet ik zelf ook niet graag brood, maar zoals ze hier een boterham maken vind ik het wel lekker! Niks een 1 zielig plakje ham met misschien een beetje mosterd. Nee hoor, dat is ham, kalkoen, 2 soorten kaas en ijsbergsla en als je dat wil komkommer en tomaat… Maakt het een duur broodje maar oh zo lekker!

 4. 20 juni 2013 / 17:41

  Jammie! Sowieso vind ik pita broodjes superhandig om 1000 variaties mee te maken! Je kunt ze ook dicht doen en dan in je tosti ijzer duwen.

 5. chucky1012
  20 juni 2013 / 18:20

  Mmmmmm…. dat ziet er yummie uit! 😉

 6. 22 juni 2013 / 15:27

  Lekkerrr! Ik ben ook niet zo’n broodeter dus probeer ook altijd beetje creatief te lunchen. Meestal maak ik een panini/tosti. Dit ga ik zeker eens proberen. 🙂

 7. Joyce
  22 juni 2013 / 18:09

  Ziet er erg lekker uit!

 8. 23 juni 2013 / 16:52

  Op de geitenkaas na, lijkt ’t me wel erg lekker. De combi champignons-gehakt tussen een pitabroodje lijkt me ook jammie!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx