Sabon Shower Oil & Handcream

Mijn eerste producten van Sabon zijn een feit! Ik heb Sabon al meerdere keren gezien, of in de V&D, of als eigen winkel, maar ik heb er nog nooit iets gekocht. Het uiterlijk van de producten trok mij nooit zo. Ik vind de verpakkingen nogal oubollig/ouderwets. Regelmatig hoorde ik hele goede verhalen over de producten van Sabon, maar nog nooit heb ik mij er overheen gezet, dat de producten ondanks hun design, heerlijk kunnen zijn. Laatst was ik bij een V&D event en daar kon je een behandeling laten doen bij Sabon. Tevens kregen wij verschillende goodies mee naar huis, waaronder ook twee producten van Sabon. Voor mij een mooie gelegenheid om eens producten van Sabon te testen!

De showergel is een douchegel op basis van olie. Ik vind douchegels op basis van olie altijd lekker voedzaam voor mijn huid en vooral op de dagen dat mijn huis weer eens extra droog is gebruik ik graag een doucheolie. Deze doucheolie bevat tevens ook nog eens geen SLS en parabenen, waardoor deze doucheolie je huid ook niet uitdroogt! De geur van jasmine ruik erg licht gelukkig. Ik vind de geur van jasmine soms nogal sterk en overheersend, maar met deze doucheolie valt de geur gelukkig mee en is de geur zelfs nog wel prettig!

Ingrediënten Shower-Oil: Aqua, Sodium Coceth Sulfate & Aqua & Sodium Sulfate & Coceth-2, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide Dea, Parfum, Polyquaternium-11, Phenoxyethanol & Chlorphenesin & Sorbic Acid & Butylene Glycol & Benzoic Acid, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone & Magnesium Chloride & Magnesium Nitrate & Aqua, Benzophenone-4, Olea Europaea (Olive) Husk Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Coumarin, Geraniol, Hydroxycitronellal, Benzyl Benzoate, Citronellol, Linalool, Butylphenyl Methylpropional.

Handcrème is altijd meer dan welkom! Ik ben helemaal verslaafd aan handcrèmes. Ik kan er namelijk écht niet tegen als mijn handen droog zijn, daar word ik altijd gek van. Deze handcrème heeft net als de douche-olie een lichte jasmine geur en smeert lekker uit. De crème is niet te dik, maar juist erg luchtig en trekt snel in je handen. Als een handcrème niet snel intrekt vind ik dat niet fijn, want ik heb op mijn werk geen tijd om een uurtje mijn crème te laten intrekken. Nee ik moet gelijk weer door en ik vind het niet fijn als mijn handen vettig aanvoelen. Gelukkig heb ik daar met deze crème geen last van, groot pluspunt!

Essentiele olien, siliconen en vitamine E en C geven je handen de boost die ze zo regelmatig nodig hebben. Ook je nagels en nagelriemen zien er direct gezond uit.

Ingrediënten: Aqua, Isopropyl Myristate, Ceryl Alcohol, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate Se, Peg-40 Stearate, Parfum, Caprylyl Glycol & Glyceryl Caprylate & Dipropylene Glycol, Sorbitan Tristearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Clorphenesine, Allantoin, Tocopheryl Acetate, AloeBarbadensis Leaf Exctract, Zinc PCA, Tetrasodium EDTA, Citral, Geraniol, Citronellol, Linalool, Coumarine, 4-Hydroxy, Isohexyl-3-Cyclohexene Carboxaldehyde.

Prijzen producten:

 • Shower-oil 60 ML €7,95
 • Handcream €11,95

Ondanks dat ik het design/vormgeving van de producten niets vindt, het mag van mij allemaal wel wat vrolijker en jeugdiger, vind ik de producten wel erg fijn!

10 Reacties

 1. 20 april 2013 / 07:56

  De producten van Sabon lijken me erg fijn, ik heb ze nog nooit geprobeerd.

 2. 20 april 2013 / 09:43

  ze lijken me best fijn maar inderdaad, de verpakkingen doen voor mij ook niets!

 3. 20 april 2013 / 09:45

  Klinkt best lekker, maar heel eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met Sabon..

 4. 20 april 2013 / 10:17

  In een GlossyBox zat ooit een handcrème die heerlijk rook- die moet ik maar weer eens kopen. Die rook namelijk heerlijk naar Patchouli, Lavendel en Vanille.

 5. 20 april 2013 / 12:03

  Oh, ik vind de verpakkingen juist leuk haha! Wat ziet je blog er nu trouwens mooi uit, lekker fris! 🙂

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx