The Body Shop body butter dupe? Sence | Shea butter

Ik kreeg er al verschillende vragen over wanneer de bodybutters (van deAction) te zien zouden zijn op mijn site. Ik wilde beide bodybutters natuurlijk wel goed en uitgebreid testen en ik ben van mening dat dat niet kan na één keer gebruiken met een body butter. Vaak merk je pas verschil met een body butter met een paar dagen. Natuurlijk weet je wel meteen of de body butter lekker aanvoelt op je huid, maar wat de body butter écht doet dat merk je na een paar keer gebruiken. Nou lieverds vandaag is het dan zou ver en komt de eerste review online van de body butter. Ik begin met de body butter die mij meteen, door het ruiken van de geur, het lekkerste leek! Shea butter is echt een favoriete geur van mij, dus met deze geur zit je al snel goed bij mij!

De verpakking deed mij meteen denken aan de oh zo fijne body butters van TBS. De body butters van The Body Shop vind ik de allerfijnste die er zijn. Bijna alles vind ik er fijn aan, behalve de prijs. De prijs is namelijk 16 euro voor een grote body butter van 200 ml en dat vind ik erg veel. Haalt deze body butter het bij de fijne shea butter van TBS?

Deze body butter is fijn! Heel erg fijn zelfs! Of hij het helemaal haalt bij de body butters van TBS? Niet helemaal, want de body butters van TBS zijn nog net even dikker. Deze body butter van Sence komt héél dicht in de buurt! Voor een budget body butter is deze body butter heerlijk dik! De meeste body butters zijn namelijk net een lotion, drie druipen zowat weer van je hand af. Ik vind het zelf erg prettig als een body butter lekker aan de dikke kant is! Ik ga zeker de andere soorten hier ook van proberen, want de body butter verzorgt mijn huid erg goed en de geur is hemels. De geur van de  shea boter van TBS is iets meer aanwezig dan deze body butter, maar van mij hoeft een body butter geen overheersende geur te hebben.

De ingrediënten: Ik zie wel alcohol, parabenen en parfum, dat kan een nadeel zijn voor sommigen.

Kijk hoe heerlijk dik deze body butter is, zo wil ik body butters graag zien.

Gerelateerde artikelen: 

Shoplog Action

Review MAX oogschaduws Action

Review nagelstickers Action

Face scrub Byphasse Action

Lipsticks MAX action

Vanilla dry skin duo body butter The body shop

Deze shea butter is te koop bij Action en kost €1,29!  De body butter zijn nog in twee andere varianten verkrijgbaar namelijk een body butter met kokos en er een aloë vera body butter!

20 Reacties

 1. 20 maart 2013 / 06:43

  Ziet er goed uit! Lekker dikke bodybutter 😀

 2. 20 maart 2013 / 08:41

  Deze lijkt mij zo fijn! en hij lijkt echt heel erg op the bodyshop.
  Fijne review! 🙂

 3. 20 maart 2013 / 11:03

  Ik heb hem ook gekocht, maar ik vond hem nauwelijks geur hebben. Beetje jammer

  • 20 maart 2013 / 15:57

   Wat jammer dat je deze body butter nauwelijks geur vind hebben. Ik vind dat er wel geur aanwezig is, maar niet te overheersend.

  • Sascha
   25 maart 2013 / 10:29

   Ik kan je eventueel een bodybutter aanraden van Soap Opera, meer soorten beschikbaar en betere geur 🙂 Bij de Big Bazar gekocht voor rond de 2 euro. Echt aanrader!

 4. 20 maart 2013 / 16:33

  Ik heb hem ook en ik vind hem echt fijn, ik had wel wat meer geur verwacht.

 5. Sascha
  25 maart 2013 / 10:30

  Heb hem ook gekocht als echt bodybutter fan, maar vind hem maar matig. Nagenoeg geen geur, dun en niet fijn. Ik koop liever voor een euro meer bij de Big Bazar. Daar hebben ze een display van een merk genaamd Soap Opera. Niet alleen smeert die beter en heeft die meer geur, je hebt ook meer keuze in andere soorten! Echt aanrader!

  • 25 maart 2013 / 17:28

   Wat leuk dat je een aanrader geeft Sascha! Ik ga snel eens bij de Big Bazar kijken! Heel erg bedankt voor je tip! 🙂

 6. 27 juli 2013 / 18:12

  Deze bodybutter voelt misschien wel fijn aan, maar zit vol met paraffine. Gewoon aardolie/kaarsvet dus. Niks sheaboter, want dat zit er namelijk niet eens in als je de lijst bekijkt. Die van The Body Shop daarentegen zit boordevol plantaardige vetten (zoals cacaoboter) en sheaboter staat bovenaan het ingrediëntenlijstje, wat betekent dat er heel veel in zit. Vandaar het prijsverschil.

 7. 9 juni 2014 / 20:25

  Ik heb deze bodybutter ook maar ik vond hem wel fijn! ik vind dat je voor z’n prijs niet te veel hoeft te verwachten 😉 maar mooie foto’s!
  groetjess

 8. Ana
  27 januari 2015 / 16:15

  sorry that I will write in English. My dutch language is not good enough. I just bought the Shea Butter by Sence, but my concern is that in the ingredients I don’t see any shea! Maybe it has another name but I have check in other creams and they said they contain Shea Butter. do you have any information about this?

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx