Senna

Inmiddels is Senna alweer drie weekjes bij ons! Na een ontzettend moeizame eerste week, waarin het wennen eerst helemaal niet ging, gaat ze nu helemaal super! Het is zo’n lief beestje, af en toe een beetje ondeugend en gaat lekker op de ontdekking uit.

Senna had het erg moeilijk in het begin. Ze dook meteen onder de bank en was niet van plan daar vandaan te komen. Daar maakte ik mij geen zorgen over, dat hebben katten wel vaker dat ze dagen onder de bank doorbrengen. Ze had 48 uur lang niets gegeten en gedronken. Ondertussen wist ik het even niet meer, want ik vond het erg verontrustend dat ze niet wilde eten. Ik ben toen met haar naar de dierenarts geweest en die heeft haar onderzocht. Ze was hartstikke gezond, wel wat aan de kleine kant, maar lichamelijk was er niets mis met haar. Ik heb zelf meerdere katten gehad thuis en ik merkte gelijk al dat ze ontzettend bang was. Mijn intuïtie was juist en de dierenarts vertelde dat hij nog nooit zo’n bang beestje heb gezien. Ons werd geadviseerd om haar in een kleine ruimte te laten wennen in plaats van in de woonkamer. Zodoende heb ik mijn hobbykamer opgeruimd en haar spullen naar boven verhuist. Wij hadden wat krachtvoer gekregen van de dierenarts zodat ze weer wat kon aansterken en een spray waardoor ze zich beter op haar gemak moest voelen.

Sinds ze het krachtvoer heeft gehad en na een paar dagen alleen in het kamertje boven te hebben gezeten, hebben we Senna langzaamaan laten wennen in het huis. Eerst kroop ze door het huis als een tijger en wanneer je naar haar keek was ze verdwenen. Langzaam ging ze zich steeds meer verkennen en ze is echt dol op de tv en de computer! Inmiddels wordt ze zelfs een beetje ondeugend en moeten wij haar regelmatig laten weten dat wij dat niet goed vinden. Ze komt zelfs op schoot zitten als wij in de avond tv kijken, echt geweldig!

Ohhh wat zijn wij blij dat het goed gaat met Senna!

21 Reacties

 1. 24 november 2012 / 14:39

  Wat een schatje, gelukkig dat het nu veel beter met haar gaat!

 2. 24 november 2012 / 14:40

  Ahh echt fijn dat alles snel weer goed komt ^^.

  Liefs, Mariette

 3. 24 november 2012 / 15:12

  Onze Potter dook ook meteen onder de bank 🙂 maar gelukkig kwam hij er de volgende dag weer onderuit. Ik zou me ook zorgen maken als hij er zo lang onder zou blijven. Blij om te horen dat het nu allemaal goed gaat met Senna 🙂

 4. 24 november 2012 / 15:43

  Wat fijn dat ze zo is opgeknapt, ik heb me met jou ook nog even zorgen om haar zitten maken als kattenliefhebster dus ik vind het zo goed om dit te lezen!

 5. 24 november 2012 / 16:01

  wat een snoezepoesje! super schattig en lief x

 6. 24 november 2012 / 16:37

  Wat een poepie is Senna! Gelukkig is ze opgeknapt en is het uiteindelijk toch goed gekomen!

 7. 24 november 2012 / 17:24

  Wat een poepie!! Ik ben ook echt gek op mijn poes, Chicky haha. Heb er ook een blogpost over geschreven. I love cats. 🙂

 8. 24 november 2012 / 17:44

  ik ben blij dat het nu beter gaat, ze is inderdaad toch een beetje ondeugend :p

 9. 24 november 2012 / 19:28

  Je kat is echt heel schattig 🙂 vooral de eerste foto

 10. 24 november 2012 / 20:27

  Wat een ontzettend mooi katje! Volgens mij hebben de vorige eigenaars haar niet in huis laten rondlopen en werd ze ergens in een hok gehouden ofzo want zo’n gedrag is niet normaal. Ofwel is ze ergens heel erg van geschrokken, dat kan ook. Maar nu komt het zo te zien helemaal goed ^^

 11. Loes
  24 november 2012 / 23:00

  Leuke foto’s! Fijn dat het beter gaat. 🙂 Toen ik thuis nieuwe katten kreeg (2 katers) bleef er één ook constant onder de bank zitten, was niet weg te krijgen! Gelukkig is die gauw bijgetrokken.

  Senna is prachtig trouwens!

 12. sanne
  25 november 2012 / 08:29

  Ze is echt prachtig Kell! Onze eerste kat kwam uit het asiel die heeft letterlijk een week onder de kast doorgebracht. Daarna ging het beter en werd het een knuffel. De katten die we nu hebben, hebben dit geen van beide gehad. Ik heb een grote luie garfield(noorse boskat x pers) & een jager (kruizing heilige birmaanxpers) die dagelijks met ratten en of muisjes thuis komt brrr. Ik zou mn huis echt leeg vinden zonder mn katten, ze staan dagelijks op de hoek van de straat te wachten als ik thuiskom. Sochtends lopen ze mee als ik mn zoontje naar school breng, verstoppen zich in de bosjes en lopen dan weer mee terug.

 13. 25 november 2012 / 14:01

  Wat een schatje! Ik ben blij dat ze helemaal op haar gemak is en een gezellige huisgenoot is geworden.

 14. Sorana
  26 november 2012 / 14:36

  wat is ze mooi zeg! echt een tijger zeg !popje dikke kus

 15. 1 december 2012 / 21:35

  Wat fijn te horen dat alles goed is gekomen, ze is zo mooi!! Die eerste foto <3

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx