Tip tegen de verkoudheid | Herbamedicus Showergel Eucalyptus

Ik ben al weken verkouden, het is echt vreselijk. Dan is het weer een paar dagen weg en later komt het in alle hevigheid weer terug.  Deze showergel in eucalyptus lag al een tijd op mij te wachten en dit leek mij de uitstekende periode te testen of de eucalyptusgeur ook een goede werking op mijn verkoudheid heeft.

Allereerst doet de verpakking mij heel erg denken aan de verpakkingen van Kneipp. Dat hebben ze  wel heel erg afgekeken en na wat research kwam ik er ook achter dat Kneipp ook heel toevallig een douchegel met Eucalyptus heeft. Toevallig vind ik het allemaal niet, want de makers van Herbamedicus hebben wel erg goed naar de verpakkingen en geuren van Kneipp gekeken. Alleen deze versie is wel een paar euro goedkoper.

Wanneer je de showergel wilt gaan gebruiken moet je erg opletten, want de showergel is zo vloeibaar dat als je niet oppast meer in het doucheputje verdwijnt dan dat er op je lichaam terecht komt. Dat vind ik wel een flink nadeel.

De eucalyptusgeur en de werking daarvan, daarvoor heb ik het product gekocht en daar was ik het meest benieuwd naar. Wanneer je de verpakking opent – en eerst heb opgelet dat er geen liters uitstromen – komt de heerlijke eucalyptusgeur je tegemoet. De heerlijke frisse geur ruik je door de hele badkamer heen en de opfrissende geur verfrist en vitaliseert. Mijn holtes en neus gaan er door open en na het douchen met deze eucalyptus showergel heb ik het gevoel dat ik weer wat meer kan ademhalen.

De showergel blijft helaas niet lang hangen op de huid. ik zou graag een paar uur later nog wel een vleugje eucalyptus willen ruiken.

Dan de ingrediënten. Er zit helaas wel SLS in wat je huid kan uitdrogen.

De exacte prijs van deze showergel weet ik niet, omdat ik hem al een maand geleden had gekocht. De prijs was, als ik het goed heb onthouden rond de €1,60. Boven de €2,00 heeft deze showergel niet gekost.

8 Reacties

 1. 10 februari 2013 / 09:08

  Wat een fijn product en de prijs valt echt mee! Zelf heb ik showergel van Kneipp ook eucalyptus en die is ook heerlijk

 2. 10 februari 2013 / 10:54

  ik heb zelf een keer een handcreme geprobeerd van dit merk, werkte erg fijn 😀

 3. 10 februari 2013 / 11:39

  Wat een goed idee, eigenlijk nooit echt bij nagedacht. Slim!

 4. 10 februari 2013 / 12:24

  Wat een goede tip! Als een doucheproduct zo dun is gebruik ik ‘m altijd met een puff.

  • 13 februari 2013 / 22:29

   Dat is inderdaad ook een hele goede! 🙂

 5. 10 februari 2013 / 14:54

  jammer dat die zo vloeibaar is.. dat gaat met mij echt niet goed haha! verder klinkt die wel goed!

 6. 10 februari 2013 / 17:43

  Eucalyptus klinkt wel heel erg lekker. Ik heb zelf de lavendel douchegel en aloë vera handcrème van Herbamedicus en die zijn beide erg fijn.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx