Travel: Keulen

Binnenkort ga ik een keer een grote groep vrienden naar Keulen en ik vond het leuk om alvast wat inspiratie op te doen over deze stad. Natuurlijk wil ik daar de stad gaan bekijken. Ik heb al een heleboel oude gebouwen, kerken en bruggen gezien die ik graag zou willen bekijken.  Ik vind al die oude gebouwen ontzettend mooi om te zien. Het is idee om ieder jaar met de groep vrienden een paar dagen eens stad te bezoeken. Vorig jaar was het de beurt aan Praag en nu dus Keulen. Is één van jullie ooit in Keulen geweest? Hebben jullie nog tips voor mij wat ik echt moet zien in Keulen? Of leuke sfeervolle restaurantjes waar je heerlijk kan eten? Ik ben erg benieuwd naar jullie tips!

Ik heb al een heleboel informatie gelezen over Keulen, over bijvoorbeeld de 10 bezienswaardigheden die je echt moet zien in Keulen. Een paar bezienswaardigheden die ik in ieder geval wil zien:

 • De Dom van Keulen: De hoofdkerk van Keulen is natuurlijk de Dom. Deze magistrale kathedraal steekt met kop en schouders uit boven de stad Keulen. Vanuit de ongeveer 157 meter hoge torens kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De prachtige glas-in-lood ramen dateren uit de 14e en 16e eeuw. Binnen ademt de Dom een bijzondere klasse uit.
 • Altstadt: Het leukste en meest historische gedeelte van Keulen is tevens de oudste wijk van de stad, Dit gebied valt onder de naam Altstadt of oude stad. Hier vind je bijvoorbeeld rondom de Dom een heerlijk stuk voetgangersgebied. Veel winkels, terrasjes en restaurants brengen veel gezelligheid met zich mee. De smalle straatjes waarvan sommige met keien geplaveid geven de stad het historische gevoel. Er zijn verschillende musea te ontdekken zoals het Romeins-Germaans Museum of het Ludwig Museum. In dit stuk van Keulen liggen de Alter Markt en Heumarkt. Op de Alter Markt wordt elk jaar de zeer bekende en geroemde kerstmarkt van Keulen georganiseerd
 • Rathaus: Keulen heeft een prachtig historisch stadhuis, ook wel Rathaus genoemd. De torens zijn namelijk al gebouwd tussen 1407-1414 en voor die tijd heuse wolkenkrabbers. Het schitterende stadhuis bestaat uit drie delen. Het gemeentehuis, Spaans gebouw en het Pretorium. Het Pretorium bevat ruïnes met resten van Romeinse gebouwen.
 • Groß St. Martin: De stad Keulen heeft zeer veel kerken waarvan een aantal zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen. Zo geldt dat voor bijvoorbeeld de Groß St. Martin. Deze Romaanse kerk is van een behoorlijke omvang en valt met name op door zijn vier hoektorens. Zoals de meeste kerken in Keulen heeft ook de Groß St. Martin grotendeels al heel wat geweld weten te overleven. Denk aan de luchtaanvallen van de tweede wereldoorlog. Er zijn hierdoor wel wat delen gerestaureerd, waaronder de torens. Je vindt deze kerk in de oude stad in het centrum.
 • Hohenzollernbrücke: Al sinds het begin van de 20ste eeuw ligt deze belangrijke spoorbrug in Keulen over de Rijn. De Hohenzollernbrücke is heel herkenbaar door zijn drie bogen. De brug biedt ruimte voor treinen, trams, auto’s, fietsers en voetgangers. Met een wandeling over de brug zal het je niet ontgaan hoeveel sloten van verschillend formaat er aan de wanden zijn bevestigd. Vaak zijn deze achtergelaten door toeristen. Dit fenomeen kom je wel vaker in toeristische steden tegen. De bogen zijn ‘s avonds prachtig verlicht en eisen hiermee een prominente plaats in de stad Keulen. Ik ben gek op het zien van oude bruggen met bogen. Ik vind dat een prachtig gezicht.
 • Kabelbaan over Rijn: Er zijn meerdere manieren om de Rijn over te steken. Een heel bijzondere manier is om dit te doen met de kabelbaan. Tijdens de rit heb je namelijk een bijzonder mooi zicht over de stad Keulen. Vergeet dit vooral ook niet om eens ‘s avonds te doen. Links van de Rijn vind je het Zoo Station aan de Riehler Str. 180. Rechts van de Rijn is er het Rhein Park Station aan de Sachsenbergstr. / Auenweg hoek.

Voor het schrijven dit artikel heb ik gebruikt gemaakt van de volgende bronnen: Google, Keulen en Wikipedia

Wie is er wel eens in Keulen geweest en waar moet ik echt heen?

8 Reacties

 1. 21 juni 2013 / 18:23

  Wat leuk dat je naar Keulen gaat! ;D Voor ons is dat al bijna geen uitstapje meer op anderhalf uur afstand, maar het is zeker een mooie stad! Aan te raden is de Zoo, die is erg mooi en fijn bij alle weersomstandigheden, de vele Starbucksen en DM’s en natuurlijk een etentje bij Vapiano, hmm! <3

 2. 21 juni 2013 / 20:54

  Nog nooit geweest! Ik ben er wel een keer met de trein langs gereden en toen zag het er al heel vet uit haha. Precies over die brug op het bovenste plaatje 😀

 3. 22 juni 2013 / 02:00

  Wat leuk! Toevallig ben ik vorig weekend zelf ook in Keulen geweest. Het is er ontzettend mooi en heel indrukwekkend. Grote en mooie winkels en de Dom van Keulen is inderdaad erg mooi. Wij wilden ook de Rijn oversteken met de kabelbaan maar hebben dat uiteindelijk niet gedaan omdat we geen tijd meer over hadden daarvoor. Lijkt me wel erg gaaf!

 4. Linda
  23 juni 2013 / 12:14

  Jaren gleden ben ik eens in Keulen geweest, een schitterende stad waar je op iedere hoek wel mooie foto’s kunt maken. De Dom is werkelijk schittetend.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx