• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

FOOD Zelfgemaakte pastasaus met parmezaanse kaas/gehakt balletjes

Ik ben dol op pasta’s en zelfgemaakte pastasaus is het allerlekkerste! Ik maak ook regelmatig nog gewoon simpel pasta met een kant en klaar potje/zakje, maar als ik de tijd heb dan kies ik toch voor deze versie. Ik geniet hier veel meer van. De smaken samen zijn zo lekker en ik kreeg de vraag of ik dit recept wilde delen. Tuurlijk wil ik dat!

Ingrediënten voor vier personen

Gehaktballetjes

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 8 el paneermeel
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2l oregano
  • Basilicumblaadjes
  • Zwarte peper

Saus

  • 800 ML gezeefde tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • Snufje chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Basilicum blaadjes
  • 2 tl oregano

& Pasta naar keuze!

Bereidingswijze

Pak een grote kom waar je het gehakt in kan kruiden en kneden. Voeg aan het gehakt het volgende toe: Eieren, paneermeel, parmezaanse kaas, paprika poeder, oregano, basilicum in kleine stukjes en wat zwarte peper naar smaak. Eventueel kan je nog wat zout toevoegen, maar ik voeg zelf nooit ergens zout aan toe. Kneed dit allemaal goed door het gehakt en maak er kleine balletjes van. Bak de balletjes even rondom gaar in een hapjespaan.

(kook de pasta volgens de beschrijving)

Tijd voor de saus! Doe in de pan 800 ml gezeefde tomaten (eventueel nog wat tomatenblokjes), snijd een ui en de tenen knoflook en voeg deze vervolgens ook toe aan de saus. Snijd wat basilicumblaadjes in kleine stukjes. Voeg de kruiden chilpeper, paprikapoeder en oregano in de juiste hoeveelheden toe aan de saus. Laat de saus 10 minuten pruttelen om laag vuur en voeg als de laatste de gehaktballen weer even toe.

Garneer eventueel nog met wat geraspte kaas en basilicumblaadjes! Enjoy!

Tags :