• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Herfst recept #2 – Cinnamon rolls – Belessa.nlBelessa.nl

Herfst recept #2 – Cinnamon rolls – Belessa.nlBelessa.nl Herfst recept #2 – Cinnamon rolls

Ik ben de laatste tijd echte herfstrecepten aan het maken en al eerder deelde ik het overheerlijke pompoenrecept op de site. Is er nog iemand die het heeft geprobeerd? Op mijn vrije dag besloot ik weer eens Cinnamon Rolls te maken, iets wat ik al eerder heb gemaakt. Er zijn talloze recepten te vinden en dit recept werd altijd gebruik op de buitenschoolse opvang waar ik ooit in een ver verleden stage heb gelopen. Met de kindjes heb ik dit regelmatig gemaakt en ik besloot het nu weer eens zelf te doen.

Wat heb je nodig? 

  • 550 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram boter
  • 1 mespuntje zout
  • 150 ml melk
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels kaneel

  • Maak het deeg van te voren, want het deeg heeft 40/45 minuten nodig om te staan onder een vochtige theedoek. Daarom hoef je ook nog niet als eerste stap de oven voor te verwarmen, dat komt later pas.
  • Verwarm in een pannetje de 150 ml melk en voeg daaraan toe de 60 gram kristalsuiker en 50 gram boter. Roer dit om totdat de suiker en boter volledig gesmolten zijn.
  • Doe de 550 gram bloem in een kom, voeg de twee eieren toe, het mespuntje zout en de gist. Giet vervolgens het mengsel uit het pannetje (melk, suiker en boter) ook in de kom en kneed dit allemaal tot een geheel. Maak er een mooie bal van en doe de deegbal weer terug in de kom. Maak een theedoek een klein beetje nat en leg deze over het deeg heen. Laat dit geheel zo’n 40 tot 45 minuten staan.
  • Wanneer de 40 minuten om zijn doe je alvast de oven aan op 160 graden, zodat de oven kan voorverwarmen. Strooi wat meel op het aanrecht en begin met het uitrollen van de deegbal. Maak vervolgens een suikermengsel met de basterd suiker, wat eetlepels kaneel naar smaak en voeg 50 gram bloem toe aan dit mengsel. Strooi het suikermengsel uit over het deeg wat je mooi hebt uitgerold.

  • Rol het deeg op een strak ingerolde rol en let erop dat de uiteinden goed dicht zijn. Begin met plakken te snijden naar gewenste dikte.
  • Leg de plakken die je hebt gesneden op een bakblik en plaatst de Cinnamon Rolls voor 15 tot 20 minuten in de oven.

Je kan er een klein beetje glazuur opdoen gemaakt van water en poeder suiker, alleen had ik zelf niet heel veel poedersuiker in huis op dat moment. Je kan ook het glazuur weg laten, of juist veel meer glazuur aanbrengen. Nog meer glazuur vind ik er zelf nog wat mooier uitzien, maar ik was te lui om alleen voor poedersuiker richting de winkel te gaan, ook al is de winkel op twee minuten loopafstand.

Heb jij wel eens Cinnamon Rolls gemaakt? Of misschien wel met lekkere rozijnen of noten eraan toegevoegd?

Geplaatst in: Food
Tags: , , , , ,

27 reacties op “Herfst recept #2 – Cinnamon rolls”

    nikki
    4 november, 2013

    Leuk, deze ga ik onthouden!

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Leuk Nikki! Misschien erg leuk om eens uit te proberen om één van de vele regenachtige herfstdagen?

    Beantwoorden
    Simone
    4 november, 2013

    Mm zien er lekker uit! Ik heb toevallig gister ook een recept voor kaneelbroodjes geblogt! Ik had alleen iets minder geduld dus ik heb croissantdeeg gebruikt, haha. Dit moet ik ook eens proberen!

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Wat leuk Simone! Ik ben zelf niet zo fan van croissantdeeg, vind het zelf dan snel te vettig worden ofzo. Het is wel een stuk makkelijker, dus je keuze begrijp ik haha

    Beantwoorden
    Tess Evea
    4 november, 2013

    Dit ga ik zeker onthouden voor een high tea ofzo. Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Ja dat is ook een goede! Ik denk dat ze zeer geschikt zijn voor een high tea en ook makkelijk om van te voren te bereiden.

    Beantwoorden
    Eline
    4 november, 2013

    dit is een goede tip, ga ik misschien wel maken! Lijkt
    me namelijk echt heerlijk!

    Beantwoorden
    Sofie
    4 november, 2013

    Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
    Danique
    4 november, 2013

    Omg! That looks sooo jummy!

    Beantwoorden
    Nieke
    4 november, 2013

    Ik ben dol op Cinnamon rolls, zo lekker! Dit wil ik zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
    Kelly
    4 november, 2013

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    Miranda
    4 november, 2013

    Deze ga ik zeker eens maken, ik hou hier zo van :)!

    xo

    Beantwoorden
    Selena
    4 november, 2013

    O wauw, dit ziet er echt heerlijk uit!!

    Beantwoorden
    Milou
    4 november, 2013

    Waaaauw yummie! Dat ziet er lekker uit! Ik ga het denk ik proberen binnenkort! (als ik een andere oven heb. :p)

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Ik ben erg benieuwd of je het ook wat vindt en of ze gaan lukken haha en anders heb je weer een mooie mislukte baksels post om over te schrijven haha 😀

    Beantwoorden
    Jana
    4 november, 2013

    Ziet er lekker uit 🙂 x

    Beantwoorden
    Estrella
    4 november, 2013

    Heerlijk! Ik ben gek op alles met kaneel 🙂

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Ik ook zowel in eten, als kaneel als geur/geurkaars <3

    Beantwoorden
    femketje
    4 november, 2013

    oeh lekker 😀

    Beantwoorden
    Claudia
    4 november, 2013

    Heeeerlijk!

    Beantwoorden
    Manon
    4 november, 2013

    Klinkt echt lekker

    Beantwoorden
    Linda
    4 november, 2013

    Je kunt ook een pak mix voor wit brood gebruiken. Als je heel lui bent. Ik gooi altijd wat vanillesuiker door het deeg.
    Zelf maak ik ze altijd in een ronde taartvorm. Ingesmeerd met boter en bestrooid met suiker. Dat gaat heerlijk carameliseren.

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Dat is ook een goede tip Linda, die ga ik onthouden voor een snelle makkelijke versie!

    Beantwoorden
    beautybyts
    5 november, 2013

    Lijkt me heerlijk, die ga ik zeker onthouden!

    Beantwoorden
    Geanne
    5 november, 2013

    Wat een fijn recept! Ik kende ze wel uit Amerika maar kon nooit een bruikbaar recept vinden. Ideaal, dit ga ik eens proberen!

    Beantwoorden Kelly
    november 6th, 2013

    Ja het is echt een beetje overgewaaid vanuit Amerika! Wat leuk Geanne! Ik ben erg benieuwd of je ze eens gaat maken. Liefs!

    Beantwoorden
    Anoeska
    10 november, 2013

    Bij Starbucks werd ik fan van Cinnemon Rolls, heb ze laatst ook een keertje zelfgemaakt. Heerlijk! Dit recept ziet er heel goed uit. 🙂

    Beantwoorden

E-mail me als er nieuwe reacties zijn.

E-mail me als er nieuwe berichten zijn.

Annuleren */]]>

  • Hi! Welkom op mijn blog Belessa.nl. Mijn naam is Kelly en ik blog hier tweemaal daags over diverse onderwerpen, eigenlijk over alles wat ik leuk vind. Neem er een lekker kopje thee bij en vermaak je met mijn nieuwe artikelen of neem een kijkje in het archief van ruim 1500 artikelen. Liefs, Kelly

  • Home Over mij & de site Adverteren Contact
  • Zoeken op Belessa

  • Instagram @belessanl

  • Video

  • Sponsors

]]>web analytics */]]> */]]> © Copyright Belessa.nl | Designed by Eunoia Studio