• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Herfstrecept #4 | Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

Ik vind alles met kaneel lekker. Koffie met slagroom met wat kaneelpoeder eroverheen, kaneelkoekjes, kaneelkussentjes, geurkaarsen met kaneel, maar ook gerechten met kaneel zoals appelflappen of kaneelstengels. Toen ik laatst een recept van deze jachtschotel met gehakt en paddenstoelen tegen, waarvan kaneel een ingerediënt is, hmm een echt herfstrecept. Op de foto die ik op Instagram plaatste zoveel leuke reacties kreeg en omdat ik op mijn site nog zo lekker bezig ben met het herfst-thema, vond ik het recept nog erg goed bij deze tijd van het jaar passen. Ik smul nu alweer als ik de foto’s terug zie!Ingrediënten:

  • 1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 winterwortel in plakjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons schoongeveegd, in plakjes
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 milliliter warme melk
  • 1 klontje boter
  • 1 nootmuskaat scheutje
  • 2 appels gewassen
  • 2 honing
  • 1 ingevette ovenschaal

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar. Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul. Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe. Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad. Snijd de hele appels in dunne plakken van circa 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten. Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing (en kaneel). Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Tips:

Schep eens 100 gram zilveruitjes en 1 eetlepel moster door de jachtschotel

(Bron: Blad boodschappen)

En hoe klinkt dit lekkere recept? Ik zou het nu wel weer willen eten hoor, super lekker is het en lekker herfstig!

Tags :