• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Lekkere, simpele brownies

Ik probeer alvast wat dingen uit voor als ik jarig ben. Heel wat mensen hebben al gevraagd wanneer ik m’n verjaardag vier, want ik ben volgende maand jarig (10 april) als er nog heel veel andere mensen jarig zijn. Best lastig in april jarig zijn haha. Meestal koop ik taart of van die luxe grote koeken als ik jarig ben, maar dit jaar wil ik eens wat dingen zelf gaan maken. Brownies zonder pakje dus! Ik probeerde van alles en hmm wat was het lekker! Lekkere, simpele brownies en wat waren ze goed gelukt! Ik houd er niet van om heel wat uren in de keuken te staan om dingen te bakken. Ik ben daar niet zo’n held in, maar deze brownies kan iedereen maken. Deze staan in ieder geval op het verjaardagsmenu!

Ingrediënten:

  • 75 gram melkchocolade
  • 75 gram pure chocolade
  • 20 gram cacao poeder
  • zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 80 gram bloem
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • scheutje schenkstroop
  • scheutje vanille extract
  • 150 gram kristalsuiker
  • 75 gram lichtbruine of donkerbruine basterd suiker

Een hele lange lijst, maar ik had het meeste al in het keukenkastje staan. Waardoor ik zelf alleen maar de chocolade & de stroop zelf moest kopen. Ik had het één en ander in gedachten en ik hoopte maar dat het ging lukken. Voor de rest heb je een vierkante bakvorm nodig (ik gebruikte er één van 29 cm), bakpapier, beslagkom, spatel & een mixer.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Ik begon met de boter in kleine stukjes te snijden en het in de beslagkom te doen. Voeg vervolgens de twee soorten suiker toe, de 3 eieren, vanille extract, bloem, stroop, cacaopoeder, bakpoeder en roer alles even om met een spatel. Smelt vervolgens de 75 gram melk- en purechocolade au bain-ma­rie. Mix ondertussen alles in de beslagkom even goed door elkaar heen. Je hoeft maar heel even te mixen, als je ziet dat de ingrediënten goed door elkaar zijn gegaan dan ben je al klaar. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het brownie-mengsel en roer alles nog even om met de spatel.

Bekleed de vierkante bakvorm met bakpapier en giet het browniemengsel erin. Ik was zelf vergeten om de bovenkant nog even plat te maken waardoor de randjes hoger waren dan het midden. Strijk de bovenkant van het browniemengsel even plat en dan is het klaar voor in de oven. De brownie kan je in  Je kan eventueel nog kokos over de brownie strooien. Dat heb ik deze keer niet gedaan, maar zal ik de volgende eens proberen!

Deze lekkere, simpele brownies zijn zo ontzettend lekker. Tim keek een beetje vreemd toen hij mij aan het werk zag met deze brownies, maar hij vond ze ook heerlijk! Goed geslaagd dit experiment en ik ga eens even verder oefenen voor m’n eigen verjaardagsmenu!

  • Frisse witlofsalade met mandarijn & kaas
  • Banaan-bokkepootjes taart
  • 10 x lekkere gerechten voor de zomer
  • Tags :