• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Peanut Butter Cookies

Ik vind het zo nu en dan eens leuk om in de keuken te staan. Ik vind het vooral heerlijk om te experimenteren om dingen voor het avondeten te maken, maar zo nu en dan gebruik ik m’n keukenmachine eens om weer eens iets te bakken. Ik had een tijdje geleden al pindakaaskoekjes gezien en ik was er benieuwd hoe het zou smaken. Ik probeerde wat uit en deze koekjes zijn het resultaat. De suiker zit erop om ze net even wat op te vrolijken. Ik vond de kleur van de koekjes namelijk iets wat saai haha, de poedersuiker overheen staat een stukje leuker.

Tijd om aan de slag te gaan met de Peanut Butter Cookies. Ik vind Pindakaas heel erg lekker en de Reese’s (peanut butter cups) vind ik ook al heel erg lekker. Je moet wel echt van Pindakaas houden, want de koekjes die ik heb gemaakt smaken ook echt naar zoete pindakaas.

Ingrediënten:

  • 120 gram boter
  • 75 gram witte basterd suiker en 75 gram bruine basterd suiker
  • 1 groot ei
  • 120 gram pindakaas met nootjes
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Voeg 120 gram zachte boter met de totaal 150 gram suiker (witte en bruine basterd suiker) en roer het geheel met een mixer tot een zacht geheel. Klop er een ei doorheen tot dat deze geheel is opgenomen. Voeg 120 gram pindakaas met nootjes toe aan het geheel en roer het met een spatel door de mix heen. Als de pindakaas er doorheen geroerd is, dan kan je de 150 gram zelfrijzend bakmeel toevoegen aan het geheel. Je kan het zelfrijzend bakmeel er doorheen roeren met een spatel. Er ontstaat een kleverig goedje. Je kan eventueel nog wat extra pinda’s erdoorheen roeren, maar wat mij betreft hoeft het niet.

Laat het deeg voor zo’n drie uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi een laagje poedersuiker op een bord / snijplank en rol steeds een balletje deeg erdoor. Druk het balletje plat op een bakplaat met bakpapier erop en let er op dat je de koekjes met tussenruimte op de bakplaat legt. De koekjes lopen heel erg uit en anders zitten straks alle koekjes aan elkaar vast, of lopen door elkaar heen. Bak de koekjes 12 minuten af op 180 graden. Laat ze even afkoelen en bestrooi ze met wat poedersuiker. Het hoeft niet perse, maar ik vind het net wat leuker om op te dienen. De koekjes blijven wat zacht van binnen en wat harder aan de buitenkant.

Totaal niet gezond, maar zooooo lekker! Zo nu en dan mogen wij onszelf toch wel verwennen met een cheat-day! Wat lekkers eten en nog leuker is het toch als je iets zelf hebt gemaakt.

Vind ik leuk:

Like Laden…

  • Nacho’s met gehakt, kaas, guacamole etc.
  • 31 Cinedays of December #29 Paprika Roomkaas hapjes
  • Watermeloensalade