• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

pompoensoepBelessa.nl

pompoensoepBelessa.nl Herfst-recept | Pittige Pompoensoep

Na heel wat zomerse foto’s en update geplaatst te hebben, is het nu weer tijd voor herfst-updates! Ik moest echt wel heel erg wennen aan het koude en natte weer. Ik heb een lekkere warme sjaal gekocht en ik kan er nu weer tegenaan. Ik kan mijzelf zowat helemaal inwikkelen in de sjaal, dus ik ga het de komende weken zeker niet koud krijgen. Ik wil nog niet geloven aan mijn winterjas, die blijft nog even in de kast hangen. Die heb ik nog hard genoeg nodig in de winter! Op mijn vrije dag besloot ik lekker een ochtendje te gaan rommelen in de keuken en ik besloot een lekkere herfst-soep te maken, namelijk de pompoensoep. Er zijn talloze recepten te vinden om het internet en ik heb wat recepten bij elkaar gevoegd om zo mijn ‘eigen pompoensoep’ te maken.

Ingrediënten voor een pan soep (ongeveer 4 kommen)

  • 700 gram pompoen (geschild, schoongemaakt en in stukken)
  • Scheutje olijfolie
  • 1 winterwortel (geschild, schoongemaakt en in stukken)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 bosuitjes (in ringen gesneden en schoongemaakt)
  • groenteboullionblokje in 1 liter water
  • 3 eetlepels kerrie
  • 2 eetlepels chili poeder
  • 1 blikje kokosmelk
  • Peterselie als garnering

Bereiding:

Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten, draden en schil de pompoen. Dat is even een karwei en daar moet je echt wel even de tijd voor nemen. De schil van een pompoen is namelijk ontzettend stug en bij mij vliegen de stukken schil ook altijd in het rond. Maak vervolgens de ui, bosui en de winterwortel schoon en snijd alles in stukken. De stukken mogen best grof zijn, want het wordt toch allemaal nog gekookt en gepureerd. Haal het velletje van de knoflooktenen en snijd deze in ringen.

Doe wat olijfolie in de pan en zet het vuur of de kookplaat aan. Wanneer de olijfolie heet is doe je knoflook, ui, bosui, winterwortel en de pompoen in de pan. Fruit dit allemaal even voor een paar minuten. Stooi vervolgens over de groente de kerrie- en de chilipoeder. Doe dit op smaak, maar pas op met de chili poeder. Je kan er ook voor kiezen om alleen kerrie te gebruiken, maar ik maak de soep wat pittiger door de chilipoeder. Je kan ook in plaats van de chilipoeder natuurlijk een beetje sambal naar smaak doen. Het is net wat je smaak is, of je graag een pittig soepje hebt of juist totaal niet.

Giet bij het groente- en inmiddels ook kruidenmengsel een liter gekookt water met een (groente)bouillonblokje. Laat dit geheel zo’n 15 tot 20 minuten koken, totdat de pompoen en de wortel helemaal goed zacht zijn. Anders wordt het erg lastig met pureren. Wanneer de groenten goed zacht is gekookt, pureer dan het geheel met een staafmixer. Of als je die niet hebt, zoals ik, gooi dan alles in de blender. Ik heb er voor gekozen om het vocht heel even apart te gieten in een kan en de stukken even goed te blenden in de blender. Wanneer de stukken in de blender gepureerd zijn, giet ik het vocht weer terug zodat het weer een geheel wordt.

Volgende keer ga ik er zelf wel stukjes kip in doen, dat lijkt mij ook erg lekker!

Giet als laatste het dikke gedeelte van de kokosmelk (alleen de bovenkant) erdoorheen. Als je het hele blikje erin gooit, dan wordt de soep weer veel te waterig. Aan de onderkant van de kokosmelk zit namelijk altijd een heleboel bocht. Je wilt natuurlijk niet dat je lekkere pittige soep wordt verdund door al het vocht wat er in het blikje zit.

Ik vind het zelf lekkerder – en vaak ook makkelijker met mijn werk – als ik de soep een dag van tevoren maak. De smaken trekken dan goed in en dan word je soep net nog even iets lekkerder.

Je kan kiezen om lekkere broodjes, of kaasstengels erbij te maken. Ik heb deze keer gekozen voor lekkere stukjes stokbrood met kruidenboter, brie en andere kazen.

Wat vind jij van pompoensoep?

Geplaatst in: Food, Lifestyle
Tags: , , , , , , ,

20 reacties op “Herfst-recept | Pittige Pompoensoep”

    chucky1012
    17 oktober, 2013

    Sorry het ziet er goed uit maar helaas hou ik niet van pompoen…..
    Ik ben echt een Hollandse die van stampotten houd met zuurkool en magere rookworst;-)

    Fijne dag…..

    Xoxo

    Beantwoorden Kelly
    oktober 21st, 2013

    Dat kan natuurlijk! Stamppotten zijn ook heerlijk, maar die eet ik graag als het wat kouder wordt!

    Beantwoorden
    Sofie
    17 oktober, 2013

    Lekker recept!

    Beantwoorden
    denise
    17 oktober, 2013

    oooh heerlijk!
    heb n beetje n ponpoen verslaving…
    gisteren ook cupcakes ermee gemaakt, lekker joh!
    liefs,
    denise

    Beantwoorden Kelly
    okt
    ober 21st, 2013

    Wat een leuk idee cupcakes met pompoen erin! Daar ben ik wel erg nieuwsgierig naar, dat zou ik wel eens willen proberen. Ook al houd ik echt totaal niet van cupcakes en andere dingen bakken hihi.

    Beantwoorden
    femketje
    17 oktober, 2013

    ben erg benieuwd hoe pompoen smaakt, heb het echt nog nooit gegeten 😀

    Beantwoorden Kelly
    oktober 17th, 2013

    Pompoen moet je eens proberen hoor Femke! Het heeft echt een hele zachte, maar zoete smaak! 🙂

    Beantwoorden
    beautyforgirls
    17 oktober, 2013

    Hmm, heerlijk <3
    Liefs, xxx

    Beantwoorden
    beamingbeauty
    17 oktober, 2013

    Ik heb echt nog nooit pompoen op maar wil pompoensoep denk ik toch eens gaan proberen.

    Beantwoorden Kelly
    oktober 21st, 2013

    Pompoensoep is echt heerlijk en het wordt tegenwoordig ook steeds meer in recepten gebruikt! Ik ben erg benieuwd of je eens een of deze pompoensoep gaat proberen en vooral wat je er dan van vindt 😀

    Beantwoorden
    Pippi
    17 oktober, 2013

    Mmm, lekker! Dank je wel voor het recept- dit komt binnenkort op tafel:)

    Beantwoorden Kelly
    oktober 21st, 2013

    Ik ben erg benieuwd of je het recept al hebt gemaakt Ellen? Ik vind het erg leuk om te lezen dat je het wilt gaan proberen! Laat je mij weten wat je ervan vindt? Liefs!

    Beantwoorden
    Vera
    17 oktober, 2013

    Dit lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
    Kelly
    17 oktober, 2013

    Pompoen lijkt mij niet zo lekker helaas.

    Beantwoorden Kelly
    oktober 21st, 2013

    Pompoen is wel iets waar je van moet houden denk ik! Misschien leuk om eens te proberen als je daar de gelegenheid van krijgt? Een hapje van iemand die iets met pompoen eet?

    Beantwoorden
    Jana
    17 oktober, 2013

    Mmm..Lekker! 😀 x

    Beantwoorden
    Linda
    17 oktober, 2013

    Het ziet er lekker uit. Heb dit nog nooit gegeten, maar hoop daar deze herfst eindelijk eens verandering in aan te brengen.

    Beantwoorden Kelly
    oktober 21st, 2013

    Ik hoop het ook Linda, want pompoensoep vind ik zelf echt helemaal bij de herfst horen! 🙂

    Beantwoorden
    Marjolein Kucmer
    17 oktober, 2013

    Ik ga dit recept aan mijn moeder geven 🙂 Vanavond hadden mijn zus en moeder ook pompoensoep uit zo’n zak (biologisch van AH merk) zij vonden het erg lekker. We hebben hier ook nog een eetbare pompoen liggen misschien dat ze die met dit recept kunnen proberen 😀 (ik ben zelf niet
    echt een soep fan.. alleen als het meer een sapje is dan een soepje haha)
    Maar ik ga het recept doorgeven 😀
    <3

    Beantwoorden Kelly
    oktober 21st, 2013

    Ik ben erg benieuwd wat je moeder en je zus ervan vinden als ze het hebben geprobeerd, of misschien nog wel gaan proberen! Haha ik ken toch ook echt een heleboel mensen die alleen wat bouillon uit te soep scheppen en voor de rest de rest maar in de pan laten liggen.

    Beantwoorden

E-mail me als er nieuwe reacties zijn.

E-mail me als er nieuwe berichten zijn.

Annuleren */]]>

  • Hi! Welkom op mijn blog Belessa.nl. Mijn naam is Kelly en ik blog hier tweemaal daags over diverse onderwerpen, eigenlijk over alles wat ik leuk vind. Neem er een lekker kopje thee bij en vermaak je met mijn nieuwe artikelen of neem een kijkje in het archief van ruim 1500 artikelen. Liefs, Kelly

  • Home Over mij & de site Adverteren Contact
  • Zoeken op Belessa

  • Instagram @belessanl

  • Video

  • Sponsors

]]>web analytics */]]> */]]> © Copyright Belessa.nl | Designed by Eunoia Studio

Tags :