Verslag Praag

Praag is de stad van de prachtige bruggen, kerken, pleinen en daarmee zeker verdient één van de mooiste steden van de wereld. Ik had het geluk om met vijf vrienden deze mooie stad te mogen verkennen. Vele van jullie vonden het wel erg leuk als ik een verslagje schreef over Praag. Zoals jullie weten is Praag is de hoofdstad van Tsjechië. Je bent binnen anderhalf uur vliegen in Praag. Het vliegveld ligt overigens in één van de buitenwijken van Praag. Erg aan diverse buslijnen richting het centrum, maar het makkelijkste vind ik altijd een taxi te boeken. Wij hadden via ons hotel een transfer kunnen regelen die ons heen en weer bracht van en naar ons hotel tijdens de heen-en terugvlucht. Ideaal!

Hotel: Pure White Hotel

Wij verbleven met zes personen vier dagen in het Pure White hotel (afbeelding hierboven). Een luxe hotel wat in 2010 volledig gerenoveerd is en wat dus in prima staat verkeerd. Het hotel zit op 10 minuten loopafstand van het oude centrum af, dus het is wel goed te lopen. Wel zal ik je aanraden, mocht je een keer naar Praag gaan dat je goede schoenen meeneemt waar je wel een eindje op kan lopen.  Praag is namelijk niet zo steil als wij gewend zijn, dus je gaat regelmatig heuvel op en heuvel af. Ook zijn niet alle toeristische plekken naast elkaar, dus mocht je van plan zijn om daarheen te gaan en het liefste alles van de stad te willen zien? Houd dan rekening met goede schoenen. Bij het Pure White Hotel kan je ontbijt bijboeken. Het ontbijt is een lopend buffet waar je heerlijke broodjes kan pakken, verschillende soorten beleg, fruit, sapjes etc.

Praag is een historische stad en is nog steeds één van de mooiste steden van de wereld. Het lijkt alsof de tijd in Praag even stil is gezet een aantal honderden jaren geleden. Prachtige oude gebouwen en bruggen zijn helemaal nog intact.

Bezienswaardigheden in Praag: De Karelsbrug is de welbekende brug met de mooie bogen van Praag. Op ieder foldertje over Praag en op iedere ansichtkaart die je kan kopen staat deze bekende brug. Deze brug is echt een ware trekpleister voor toeristen en ik heb enorm genoten op deze brug. Ik ben echt een liefhebber voor mooie bruggen en ik heb wel een tic dat ik graag op de foto wil voor zo’n brug. Deze brug is echt geweldig en je moet er zeker overheen gewandeld hebben.

Het oude stadsplein (eerste foto in het artikel) is een plek waar vele mensen zich graag verzamelen. Het oude stadsplein was vroeger het handelscentrum van Praag, waar zich ook de grote markt bevond. Ook zijn hier gruwelijkheden uitgevoerd zoals doodvonnissen. Nu is het een stadsplein wat omringt is door prachtige huizen, terrasjes, winkeltjes en vele oude bezienswaardigheden waarvoor toeristen speciaal hier naar toe komen.  Op het stadsplein staat de beroemde klok, waar zich ieder uur duizenden mensen voor verzamelen. Deze klok staat bekend als de Astronomische Klok die ieder uur afgaat. Deze klok gaat niet zomaar ieder uur af, maar er komen uit twee kleine luikjes jezus en zijn apostelen. De klok bevindt zich voor het oude raadhuis die je tevens kunt bezoeken en de toren kunt beklimmen.  De klok zelf vond ik weinig aan, kon het niet bevatten dat er duizenden mensen ieder uur verzamelen om naar een klok te komen kijken. Misschien ben ik daar veel te nuchter voor.  De toren beklimmen van het raadhuis vond ik zelf wel erg leuk – met als gevolg dagenlange spierpijn – maar wat een geweldig uitzicht. Je kan over de héle stad heen kijken en de prachtigste panorama’s schieten.

Eten: Het eten is ontzettend goedkoop en op iedere hoek vind je wel een eettentje! Het is erg makkelijk dat alle restaurants hun kaart al buiten hebben staan, zodat je even kan spieken wat er op de kaart staan en of er wat lekkers voor je bij zit. Tevens kan je ook meteen de prijzen bekijken, want de prijzen midden in de het centrum of een paar straten naar achter, dat verschilt nogal. Het is zelfs niet duur om midden in het centrum te gaan eten, maar waarom zou je niet een paar straten buiten het centrum gaan eten, waar je tevens ook wat meer rust hebt? Ik heb 1 keer in het centrum gegeten, maar vond de twee keer buiten het centrum fijner om te zitten, eten was lekkerder en tevens ook nog goedkoper.

Winkels: Er zitten een heleboel moderne winkels zoals de H&M, Vero Moda, DM, New Yorker, Zara etc. Deze moderne winkels zitten verdeeld over drie grote winkelstraten. Naast de lange winkelstraten zijn er ook diverse winkelcentra’s te vinden die verschillen in grote. Palladium is bijvoorbeeld een ontzettend groot en modern winkelcentrum met ruim 170 winkels waaronder ook een Lush, Sephora, H&M. Ik heb wel een paar kleine aankoopjes gedaan, maar ik vond de collecties die er op dit moment in de winkel lagen niet zoveel aan. Daar had ik in Nederland ook al last van..

Uitgaan: Mocht je het erg leuk vinden om uit te gaan, dan kan ik zeker de discotheek Karlovy Lázně aanraden. Karlovy Lázně is een discotheek waar verschillende muziekstijlen worden gedraaid om verschillende etages. Er zijn in totaal vijf etages en er is voor ieder wel wat wils. Van oudere muziek tot hippe muziek van nu!

Ik heb het echt ontzettend gezellig gehad zo met zijn zessen. We waren een erg leuk groepje om mee weg te gaan en zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb erg genoten van de prachtige omgeving van Praag, de mooie historische gebouwen en de natuur die verscholen zitten rondom de hoge, oude gebouwen. Prachtig om te zien hoe een hele oude stad nog een goede staat is en dat deze staat ook goed onderhouden wordt. De historische gebouwen vind ik echt de charme van Praag. Ik heb nog dagenlang spierpijn gehad van het vele lopen (ben niet zoveel gewend), maar het was het dubbel en dwars waard!

Zijn jullie een beetje enthousiast geworden? 

 Shoplog Praag

15 Reacties

 1. 14 oktober 2012 / 09:44

  Prachtige foto’s en leuk geschreven! Ik zou graag een keer naar Praag toe gaan..

 2. 14 oktober 2012 / 12:11

  Ik wil ook graag nog een keertje naar Praag, het lijkt me zo leuk! ook fijn de tips die je geeft! 🙂

 3. 14 oktober 2012 / 12:25

  Wauw het ziet er daar prachtig uit! Heel gaaf. Nu heb ik helemaal zin om naar Praag te gaan 🙂 Leuk verslag Kelly!

 4. 14 oktober 2012 / 15:06

  Ik zou zeker wel een keer naar Praag willen. Zeker als ik jouw foto’s zie. Het ziet er echt heel erg mooi uit!

 5. 14 oktober 2012 / 15:57

  Ah zo gaaf dat jullie daarnaartoe zijn geweest, zag er super uit. Had van tevoren al wat meer foto’s gezien, leuk leuk!

 6. 14 oktober 2012 / 18:07

  Dat ziet er super uit! Die gebouwen ook, wauw! Dat vind ik altijd nog zo leuk om te zien, al is de geschiedenis niets voor mij! Leuk, je verslag & fijn dat het zo gezellig was!

 7. 14 oktober 2012 / 23:55

  Ja! Ik ben ongeveer 15 jaar geleden in Praag geweest en toen was het allemaal heel anders. Nu vind je er blijkbaar veel meer winkels die we hier ook hebben. Ik wil best weer een keer terug!

 8. 15 oktober 2012 / 09:31

  ontzettend leuk geschreven! Nu wil ik ook naar Praag… dag geld 🙁

 9. Joyce
  15 oktober 2012 / 12:47

  Leuk om te zien en bedankt voor de tips!

 10. 15 oktober 2012 / 17:19

  Zo leuk om dit te zien en te lezen, want ik herken zo veel ^^
  Klinkt als een erg leuk reisje dus 😀

 11. 15 oktober 2012 / 20:56

  Wat leuk! Ik ben nog nooit in Praag geweest en heb er nu echt zin in om een tripje te boeken;) Je hotel is ook echt prachtig!
  Klein dingetje, er staat “Praag is namelijk niet zo stijl als wij gewend zijn” Maar bedoel je niet dat Praag niet zo plat is juist?

  • 17 oktober 2012 / 16:24

   Ik bedoelde inderdaad dat Praag juist een heuvelachtig landschap heeft! Dank je wel voor het opletten Anne!!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx