Wintermode ik heb je al jaren gemist

De herfst is nog maar in volle gang, maar de wintermode hangt alweer in de schappen. Het wordt wintermode genoemd, maar ik vind het meer een mix met zomerse broeken en af en toe een trui er boven op. Wat mij de laatste seizoenen, zeg zelfs maar afgelopen jaren opvalt. Wat vooral opvalt is dat de wintermode eigenlijk een mix is van de andere seizoenen, daar krijg ik sterk het idee van. Wat versta ik onder wintermode? Ik wil warme kleding zien in de wintermode, warme winterjassen waar je het nog heerlijk warm in heb als het -20 is. Heerlijke oversized truien, dikke leggings, wollen jurkjes kunnen ook erg leuk zijn. Ligt het aan mij of is de mode de laatste jaren niet meer ingesteld op kou, maar meer op wat er mooi uitziet?

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben dol op mode. Alleen moet de mode wel aan het seizoen gebonden blijven. Misschien ligt het wel aan mij als über kou-kleum, maar als ik de collectie voor de komende winter zie en ik bedenk mij daar sneeuw bij, dan lopen de rillingen al over mijn rug heen. Je kan dat toch geen wintermode/collecties noemen? Ik zou namelijk wel zo’n lekker knit-trui aan willen hebben, die je wel regelmatig in de winkel ziet. Toch kan ik mij niet voorstellen dat er mensen zijn die een lekkere warme fluffy knit trui combineren met een in doorzichtige (20 denier) panty om je benen heen. Ik ben wel benieuwd of het aan mij ligt dat de mode de laatste jaren minder is ingesteld op koude tijden, maar meer op wat er mooi uitziet? Overigens is er toch mis met een heerlijke oversized  trui met een warme spijkerbroek – met legging eronder en warme laarzen aan? Ik geloof niet dat mensen er aan moeten denken om met blote armen in de winter rond te lopen (kerst uitgezonderd, aangezien je dan 9 van de 10 x boven de hittebron van het gourmetstel hangt).  Of in het dunne witte broekje wat ik hierboven zie? Fietsen de mensen tegenwoordig niet meer? Mijn benen vriezen er vanaf als ik hiermee op de fiets moet namelijk.

11 Reacties

 1. 7 oktober 2012 / 07:25

  Jij spreekt precies mijn gedachten uit! Ik begrijp ook nooit waarom mensen in de winter alleen maar met een dikke trui en een dunne panty zouden rondlopen. Dat is toch echt te koud hoor!

  • 16 oktober 2012 / 21:52

   Yep, hier ben ik het ook mee eens! Ik ga toch liever voor warm & comfi, hoor…

 2. 7 oktober 2012 / 10:09

  Ja, ik heb ook weleens het gevoel dat “echte” fashionista’s overal naartoe gaan in een taxi:) En waarschijnlijk hebben ze honden die op de loopband en daarna de kattenbak gaan.

 3. 7 oktober 2012 / 10:33

  Je heb wel gelijk maar ik kan zelf niet tegen die hele dikke dingen ik combineer zelf laagjes over elkaar heen

 4. 7 oktober 2012 / 11:04

  Nou, ik ben wel degelijk ingesteld op de kou! Noooway dat je mij in een panty ziet lopen bij temperaturen van -12 graden celsius. :’)

 5. 7 oktober 2012 / 17:57

  Ik geef je helemaal gelijk. Ik zie zelf ook heel veel kleding waarvan ik denk dat trek ik toch echt niet aan als buiten aan het vriezen is. Zelf ga ik dan gewoon voor kleding wat lekker warm is. Ik heb het liever warm in kleding wat niet onder de winter mode valt, dan dat ik moet koukleumen haha.

 6. Joyce
  7 oktober 2012 / 19:41

  Mee eens!! Het is zo irritant, ik heb het zo snel koud en heb het idee dat ik iedere dag wel met uggs en een sweater kan rondlopen. Zo saai…

 7. 8 oktober 2012 / 08:10

  Hahaha lekker met blote armen buiten in de winter! Heerlijk! Kan mij niet koud genoeg.. ik zweet me nu ook alweer het apenzuur. En dan moet ik straks nog werken in dat bloedhete hok.. neehoor, hoe kouder buiten, hoe beter ik me voel!

 8. 8 oktober 2012 / 08:11

  Kelly is not a starter, and this is not really meant to be an “Information” post. This is more like how she thinks about the fashion for winter ans asks other girls (and maybe men) how they think about it. If you read a review that Kelly made, it’s much longer than this post 🙂

 9. 14 oktober 2012 / 08:53

  I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx