Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt

Paprika’s ik ben er echt gek op. Door salades heen, gewoon rauw als snack, door een sausje heen, of als gerecht gevuld met een gehaktmix. Vooral de rode en de gele vind ik heerlijk om zo te eten, ik kan echt zo een hele paprika op. Ik maak regelmatig gevulde paprika’s en ik gooi er meestal van alles in, deze keer besloot ik er eens foto’s van te maken voor een recept op de site. Ben je gek op paprika’s? Dan is dit misschien wel een lekker en simpel recept voor jou!

Ingrediënten:

 • 300 gram gehakt gekruid met Mexicaanse gehaktkruiden ( te vinden tussen de kruiden)
 • 3 (rode) paprika’s gehalveerd en schoongemaakt
 • 125 gram champignons
 • 50 gram kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode paprika’s (ik vind rode zelf het lekkerst, die zijn lekker zoet!) en haal de zaden van de paprika’s eruit. Leg de paprika’s in een ovenschaal.  Strooi wat Mexicaanse kruiden over het gehakt heen en kneed de kruiden erdoor met je handen. Ik strooi er gewoon altijd wat kruiden in. Bak de gehakt rul in een pan en snijd ondertussen de champignons in plakjes. Wanneer het gehakt gaar is kan je de champignons nog even meebakken. Doe de gehaktmix met de champignons in de paprika en strooi er nog wat kaas overheen. De paprika’s in de voorverwarmde oven zetten voor zo’n 15 minuten en smullen maar. Ik eet de paprika’s vaak met wat pasta of een pastasalade. Je kan er ook wat rijst bij eten, het is net wat je zelf lekker vindt.

Houd jij van paprika’s gevuld met een gehaktmix – met van alles erdoorheen?

Share:

14 Reacties

 1. 6 augustus 2013 / 18:25

  Mmm lekker! ik zou hem zelf zonder champignons maken denk ik.

 2. 6 augustus 2013 / 19:43

  Yum! Van je foto’s krijg ik trek (heb net pizza op, maargoed.) Het ziet er goed uit en lijkt me niet moeilijk. Dit ga ik onthouden!

 3. 6 augustus 2013 / 19:47

  Ik ben dol op gevulde paprika! Ik doe er wel wat meer in, net als rijst, Marokkaanse kruiden, peterselie, tomaat etc. Op jouw manier lijkt die me ook wel lekker.

  • 6 augustus 2013 / 20:10

   Dit klinkt ook echt super lekker! Wat voor Marokkaanse kruiden doe je erin?

 4. 6 augustus 2013 / 22:27

  Oeh, dit klinkt als een lekkere en makkelijke maaltijd 🙂

 5. linda
  6 augustus 2013 / 23:48

  Dat ziet er lekker uit en ga ik even opslaan, dit wil ik echt een keer maken.

 6. 7 augustus 2013 / 17:03

  Ziet er goed ui, maar ik ben helaas allergisch voor paprika 🙁

 7. 7 augustus 2013 / 21:52

  Oh, wat heerlijk! Goede tip, ik maak het zelf nooit, maar het is makkelijk te maken ja! Ga ik zeker een keertje doen!

 8. 8 augustus 2013 / 13:07

  Zoiets heb ik al eens gegeten en was echt super lekker!

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx