• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt

Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt

Paprika’s ik ben er echt gek op. Door salades heen, gewoon rauw als snack, door een sausje heen, of als gerecht gevuld met een gehaktmix. Vooral de rode en de gele vind ik heerlijk om zo te eten, ik kan echt zo een hele paprika op. Ik maak regelmatig gevulde paprika’s en ik gooi er meestal van alles in, deze keer besloot ik er eens foto’s van te maken voor een recept op de site. Ben je gek op paprika’s? Dan is dit misschien wel een lekker en simpel recept voor jou!

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt gekruid met Mexicaanse gehaktkruiden ( te vinden tussen de kruiden)
  • 3 (rode) paprika’s gehalveerd en schoongemaakt
  • 125 gram champignons
  • 50 gram kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode paprika’s (ik vind rode zelf het lekkerst, die zijn lekker zoet!) en haal de zaden van de paprika’s eruit. Leg de paprika’s in een ovenschaal.  Strooi wat Mexicaanse kruiden over het gehakt heen en kneed de kruiden erdoor met je handen. Ik strooi er gewoon altijd wat kruiden in. Bak de gehakt rul in een pan en snijd ondertussen de champignons in plakjes. Wanneer het gehakt gaar is kan je de champignons nog even meebakken. Doe de gehaktmix met de champignons in de paprika en strooi er nog wat kaas overheen. De paprika’s in de voorverwarmde oven zetten voor zo’n 15 minuten en smullen maar. Ik eet de paprika’s vaak met wat pasta of een pastasalade. Je kan er ook wat rijst bij eten, het is net wat je zelf lekker vindt.