• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Lush Ultrabland Facial Cleanser

Lush Ultrabland Facial Cleanser

Ik denk dat de Ultrabland één van de favoriete producten van Lush is. Ik hoor en lees altijd heel veel goede dingen over Ultrabland. De werking van de Lush Ultrabland Facial Cleanser vind ik dan ook fantastisch, maar er iets wat ik er niet fijn aan vind..

Gemaakt op basis van zalige amandelolie verwijdert deze reiniger alle make-up en vuil en laat een heerlijk gevoede huid achter. Het is zacht, maar de diepreinigende oliën weten al het lastige vuil en make-up moeiteloos te verwijderen. Masseer een klein beetje op je droge gezicht en ogen en verwijder het met een washandje of een watje met warm water. Verzachtend rozenwater, honing en bijenwas houden je huidje zo zacht als babybilletjes.

Ingrediënten: Amandelolie (Prunus dulcis), Rozenwater (Rosa damascena), Bijenwas (Cera alba), Honing (Honey), Iris extract, vers (Iris florentina), Glycerine (Glycerine), Roos absolue (Rosa damascena), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), Methylparabeen,Propylparabenen (Propylparaben).

Dan terugkomend op wat ik niet fijn vind aan Ultrabland en dat is de geur. Vooral de overheersende geur van bijenwas als ik mijn gezicht heb reinigt. Ik vind die geur echt niet prettig en dat vind ik zelf heel erg zonde van Ultrabland. Mijn huid vind Ultrabland namelijk wel heel erg prettig, maar de geur kan ik echt niet loslaten.

Hoe gebruik ik Ultrabland?

Ik pak een beetje product met mijn vingers en masseer dit over mijn gezicht. Ik masseer dit even een paar minuten over m’n gezicht heen, want dat vind ik echt een prettig gevoel. Je zou dit met je handen kunnen doen, maar ook met een gezichtborstel zoals de Foreo.  Door de olie wordt je make-up(restjes) verwijderd en ik gebruik daarna even twee watjes of een washandje met warm water om de overtollige Ultrabland te verwijderen. Na het verwijderen van de overtollige Ultrabland blijft er een olielaagje achter op je gezicht.

Ik gebruik wel eerst even twee watjes met micellair water om het grootste gedeelte van mijn make-up te verwijderen. Ik heb wel gemerkt dat het met Ultrabland toch wel een zooitje wordt en mijn gezicht nogal zwart wordt van de mascara en eyeliner. Je kan dus Ultrabland wel prima gebruiken voor je make-up te verwijderen. Je zou daarna nog een cleanser kunnen aanbrengen. Ik gebruik graag de 9 to 5 van Lush om het nog even mee af te ronden en de vieze geur te verwijderen van Ultrabland.

Het olieachtige laagje op je huid kan even wennen zijn. In het begin vond ik dat wat onprettig voelen dat extra laagje op je gezicht, maar ik merk wel dat het extra olielaagje mijn droge huid heel erg goed doet. Dat vind ik een heel groot pluspunt (en maakt de geur weer een beetje goed). Mijn huid voelt goed aan en ik krijg er geen onzuiverheden door.

Conclusie

De Ultrabland is perfect voor vele huidtypes, al kan die met een vet huidtype misschien wel iets te heftig zijn. Het is alleen niet een reiniger die je ‘ff snel tussendoor’ kan gebruiken. Ik merk dat mijn huid toch wel iets wat tijd nodig heb om het product goed op te nemen en ik vind Ultrabland gewoon prettig om lekker in te masseren.

€10,65 / 45 gram potje. Te koop bij de Lush winkels & online