• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
The Body Shop Camomile Waterproof Eye & Lip Make-up remover

The Body Shop Camomile Waterproof Eye & Lip Make-up remover

Ik heb een hele gevoelige huid en helemaal voor make-up removers. Ik heb meer make-up removers geprobeerd die prikte en irriteerde dan dat ik fijne removers heb ontdekt. Ik heb een aparte make-up remover voor mijn waterproof make-up en voor mijn ‘gewone make-up’. Waterproof make-up draag ik niet dagelijks, maar ik vind het wel prettig om waterproofmascara en eyeliner te dragen als het ‘weer eens met bakken uit de lucht komt’.Verpakking

De verpakking ziet er prima uit en lekker clean.

Wanneer het op het verwijderen van heftige waterproof oogmake-up en long lasting lipproducten die je met geen mogelijkheid er af krijgt, dan pak ik altijd een remover waar oliën aan toegevoegd zijn. Dit is een zogeheten twee fasen reiniger, waardoor je hem even goed moed schudden voor gebruik. Je ziet niet meteen op eerste gezicht dat het een twee fasen reiniger is, maar als je hem schud mixen alle ingrediënten zich goed door elkaar heen en dan is de remover klaar voor gebruik.

The Body Shop Camomile Waterproof Eye & Lip Make-up remover

De remover is een beetje vettig, wat natuurlijk al snel voorkomt met een twee fasen reiniger om basis van oliën. Als je je ogen reinigt met deze remover krijg je eerst heerlijke zwarte strepen op je gezicht als je even stiekem in de spiegel kijkt. Panda ogen, die gelukkig nadat je de remover en make-up wegveegt, snel verdwijnen. Er zit geen parfum in deze remover wat mijn gevoelige huidje heel erg prettig vind. Mijn ogen zijn niet geïrriteerd en ik kon mijn make-up gewoon makkelijk verwijderen zonder te boenen en last te krijgen van irritaties en roodheden. Ideaal voor waterproof en gevoelige huidjes.

Ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Isododecane (Solvent), Isopropyl Palmitate (Emollient), Potassium Phosphate (pH Adjuster), Hexylene Glycol (Humectant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Dipotassium Phosphate (pH Adjuster), Trisodium Ethylenediamine Disuccinate (Chelating Agent), Decyl Glucoside (Surfactant), Polyaminopropyl Biguanide (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Arginine (Skin Conditioning Agent), Taurine (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive).

Ik durf niet heel veel over de ingrediënten te zeggen aangezien ik veel scheikunde termen zie omdat het ook om een twee fasen reiniger gaat.

Conclusie

Mijn gevoelige huid rondom mijn ogen is hier heel erg blij mee. Het vettige laagje wat deze remover achterlaat neem ik voor lief, want wat haalt deze remover mijn long lasting waterproof make-up er goed af. Zowel de watperoof make-up op mijn oogleden als een gestainde lipstick. Ik vnd de prijs helaas wel wat aan de hoge kant (let op aanbiedingen), maar voor de rest heb ik niks op te merken aan deze remover. Oh ja je moet tussen het afhalen door niet teveel in de spiegel kijken 😉

Prijs & verkrijgbaarheid

150 ml voor 12 euro en verkrijgbaar bij zowel de winkels als online! 12 euro is natuurlijk best aan de prijs, maar ik kocht hem voor helft van de prijs in een leuke aanbieding. Er zijn regelmatig aanbiedingen wat het wat leuker maakt om een nieuwe remover uit te proberen.