• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
5 x simpele tips voor meer rust

5 x simpele tips voor meer rust

Het meer rust nemen gaat mij steeds beter af. Waarin ik in het verleden amper stil kon zitten en altijd maar van hot naar her aan het rennen ben (doe ik nu nog wel eens maar niet meer dagelijks) kan ik nu meer aan mijzelf denken. Weet ik mijn eigen lichaam beter te kennen en de grenzen die het aangeeft. Ik kan nu soms zo genieten van avondjes lang niks doen, netflix aan, in bad liggen, spotify luisteren en gewoon genieten. Tuurlijk ben ik ook nog dol op weggaan in de weekenden en dat is ook iets wat je zeker moet blijven doen. Rust nemen is niet makkelijk dus misschien maken deze 5 x simpele tips voor meer rust – tips je wat bewuster ervan dat je ook echt rust moet nemen.

Belangrijke dingen eerst, de rest kan altijd later

Je kan een to do lijst maken met 100 dingen waarvan je realistisch gezien toch weet dat je hem niet kan waarmaken. Ik was vroeger echt een kei in het maken van teveel lijstjes. Een lijstje voor het huis, voor mijn blog, voor andere belangrijke dingen. Maar waren die dan echt belangrijk? Eigenlijk niet en de lat legde ik voor mijzelf altijd te hoog. Nu maak ik altijd nog een lijstje op de dag dat ik veel wil doen voor mijn blog (en voor in huis). Ik schrijf altijd de belangrijke dingen bovenaan en een apart lijstje met dingen die ik deze week nog wil gaan doen. De belangrijke dingen komen altijd af en vaak pak ik ook nog 1 of 2 dingen van het andere lijstje. Dit werkt veel productiever en zorgt voor rust in mijn hoofd.

Beweging

Beweging en rust? Matcht toch niet echt bij elkaar hè? Ik vind van wel want ik merk als ik te weinig beweging krijg dat ik mij gestressder voel. Ik vind het heerlijk om alleen al naar mijn werk te fietsen en fietsen vind ik altijd lekker rustig voor mijn hoofd. Ik merk ook dat ik beter in mijn vel zit en in mijn lijf zit sinds ik gewoon sport. Sporten geeft mij onwijs veel rust en ik voel mij zo relaxt als ik uit de sportschool kom. Beweging is goed voor je. Voor zowel je lijf als voor je hoofd.

Avondjes me time

Me time is echt heel erg belangrijk! Ik vind het zelf heel erg belangrijk om een avondje voor mijzelf te hebben en niemand thuis is. Ja Simba dan, maar die slaapt meestal dus die tel ik niet mee. Ik vind het heerlijk om gewoon de hele avond series te kijken die ik wil, lekker in bad te liggen met wat te eten en leuke youtubevideo’s, of ik lees een paar blogs. Het is zo belangrijk om af en toe gewoon voor jezelf dingen te doen.

Plannen als een pro

Plannen plannen plannen, super belangrijk. Als je geen planning heb dan weet je ook gewoon niet waar je moet beginnen. Je neemt dan ook geen rust omdat je van jezelf nog veel te moet doen. Maak een goede, effectieve planning en plan desnoods je rust in als dat goed voor je werkt. Ik plan zelf altijd op een paar avonden wat dingen (ook voor mijn blog en sporten) en plan ook avonden in waar ik dus helemaal niks doe. Werkt perfect!

Stel grenzen voor jezelf

Wat een hele lastige is om grenzen voor jezelf af te spreken. Wanneer ga je namelijk de grens over die je zelf hebt bedacht? Dat is iets waar je je wel bewust van moet worden. Je kan jezelf namelijk echt voorbij lopen en dat gaat misschien een keertje goed maar niet eindeloos.. Bepaal dus je eigen doelen maar ook daar je eigen grenzen in en ga ze niet voorbij. Dat is voor niemand goed én je wordt er zelf ook echt niet vrolijker van. Rust en je eigen grenzen daarin aangeven is heel belangrijk.