• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Banaan-bokkepootjes taart

Banaan-bokkepootjes taart

De herfst is weer begonnen en dat betekent voor mij ook veel bakken, koken en veel uitproberen in de keuken. In de zomer heb ik daar gewoon geen zin in. Veel te mooi weer om dingen uit te proberen en de simpele recepten verschijnen op tafel. Nu in de herfst begint het te kriebelen om met pompoen aan de slag te gaan, rundvlees, cakejes, gebak of stoofperen. Er staat al van alles op m’n site maar eigenlijk maak ik maar weinig taarten. Ik deed eens een poging en bedacht iets met koekjes die ik nog in de kast had liggen: bokkepootjes. Een combinatie met banaan leek mij wel wat en zo was er een taart in m’n hoofd verschenen en dat ging ik maar eens uitvoeren. De bodem was iets wat ‘lossig’ maar je moet soms gewoon eens iets proberen. Tijd voor het recept van m’n Banaan-bokkepootjes taart.

Nu ik de foto’s zie dacht ik wat was die lekker maar zo niet perfect. Ik durfde hem niet mee te nemen naar m’n werk want de bodem viel uit elkaar haha. Inmiddels weet ik hoe het op kan lossen en had ik gewoon te weinig boter gebruikt in verhouding met de koekjes.

Ingrediënten: 

Bodem:

 • Digestive naturel 1/2 pak
 • 100 gram gesmolten boter
 • Kaneel

Taart:

 • 2 bekers slagroom (totaal 400 ml)
 • 1 pakje kloppudding banaan
 • 2 zakjes klopfix
 • 2 bananen
 • 150 ml melk
 • 1 bak pokkepootjes

Maken van de bodem:

De bodem is wel even een werkje en je moet de verhouding ook goed doen want anders valt het uit elkaar. Pak een half pak digestive koekjes en maal deze fijn in een keukenmachine of doe de koekjes in een zakje en sla er een paar keer mee op het aanrecht om de koekjes stuk te maken. Smelt 100 gram boter in een pannetje en roer er een eetlepel kaneel doorheen. Meng de koekjeskruimels met de boter en doe deze in de taartvorm. De taartvorm heb ik van te voren bekleed met bakpapier en boter aan de zijkant tegen het kleven. Er komt geen bakproces te pas maar toch wilde ik zeker weten dat m’n taart er straks heel uitkomt.

Pak een vork en druk de bodem goed aan en verdeel alles evenwichtig over de onderkant van de taartbodem. Zet het voor een uurtje in de koelkast.

Taart:

Meng de kloppudding, melk, zakjes klopfix en slagroom in de mixer en mix het tot dat er een stevig geheel ontstaat. Snijd ondertussen de helft van het pak bokkepootjes door de helft. Leg de bokkepootjes (nadat de bodem in de koelkast heb gestaan) op de bodem van koelkruimels en bedek de bodem met wat halve bokkepootjes. Ik heb ze niet strak tegen elkaar gelegd maar gewoon een beetje verdeeld. Schep vervolgens de ‘room’ op de bodem en bouw deze op tot aan de bovenkant van de taartvorm. Snijd twee bananen in dunne plakjes en snijd wat bokkepootjes in stukjes en versier de bovenkant.

Hmm wat een heerlijke taart! Jammer van de bodem die bij mij iets te lossig was doordat ik maar 50 gram boter had gebruikt. De taart is wel machtig dus snijd geen mega grote stukken af haha maar de Banaan-bokkepootjes taart is zeker voor herhaling vatbaar, hmm!