• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Boekrecensie | Samuel Bjork – Ik reis alleen

Boekrecensie | Samuel Bjork – Ik reis alleen

Dit is het eerste boek wat ik van Samuel Bjork heb gelezen en ik ben meteen verkocht. Wat een ontzettend goede thriller heeft hij geschreven en ik wil meer Samuel. Ik wil meer lezen van zijn hand, want wat was ‘Ik reis alleen’ een spannend verhaal. Ik ben gek op thrillers die zich niet laten wegleggen en ook dit was weer zo’n gouden exemplaar. Ik ben de laatste tijd steeds meer van Scandinavische schrijvers gaan houden.

Meer over: “Ik reis alleen”

Ergens is een bos wordt een lichaam gevonden van een jong meisje van 6 jaar, opgehangen aan de boom. Ondanks alle gruwelijkheden ziet ze er heel erg mooi uit. Er is aandacht besteedt aan haar uiterlijk en ze heeft nieuwe poppenkleertjes aan, een rugzak met schoolboeken bij zich en om haar nek hangt een label met ‘ik reis alleen’ Op één van haar nagels staat een cijfer geschreven.  

Een speciaal team wordt samengesteld om de moordenaar op het spoor te komen. Het team wordt geleid door Holger Munch, een ervaren rechercheur. Munch haalt zijn oude collega Mia weer bij het team en samen vormden zij vroeger een top duo. Munch kan Mia’s hulp goed gebruiken in deze ingewikkelde zaak, waar iedereen zich ook mee bezig lijkt te houden. De moordenaar laat erg veel van zich horen en de politie heeft steeds het gevoel een paar stappen achter te lopen. 

De kracht van deze thriller zit hem in het feit dat Samuel Bjørk een veelheid aan personages gebruikt en die ook allemaal goed uitwerkt. De veelheid aan personages is ook een nadeel en valkuil waar je op kan gaan letten. Voornamelijk door de vele personages en de moeilijke Scandinavische namen had ik soms zoiets van ‘en wie is dit nu weer en wat betekent deze persoon in het verhaal’. Bjork focust zich wel op de twee hoofdpersonages Mia en Holger, maar er komen nog heel wat andere mensen bij kijken, die later in het verhaal ook steeds meer betekenis krijgen. Ik moest soms alleen wel even het stukje van nieuwe personages opnieuw lezen om het goed in mij op te nemen. Vooral vanaf het tweede deel wordt er wat minder gesprongen tussen personages en locaties en is het beter te volgen en kom je beter in het verhaal. Het verhaal laat je daarna niet meer los. Als je denkt dat je weet wie de moordenaar is, dan heb je het al snel weer mis..

De titel ‘Ik reis alleen’ is alleen als super spannend, maar het boek zelf is ook echt super spannend. Leg het boek niet meteen weg na het zien van de vele personages en wirwar aan locaties. Naar mate je verder leest wordt het alleen maar duidelijker en ga je van z’n schrijfstijl houden. Een aanrader dit boek en ik ben heel erg benieuwd naar verdere verhalen van Holger & Mia!

Ik zie heel vaak dat dit boek wordt aangeboden voor 20 euro, 22 euro, maar bij bol.com vond ik hem maar voor een tientje en dat is een heel fijn prijsje voor zo’n lekker dik boek.