• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Fashion
Catrice Check & Tweed (LE) Quattro’s

Catrice Check & Tweed (LE) Quattro’s

Ik was gister heel even de stad in om een cadeautje te kopen en even snel een rondje Action te doen. Ik ging ook maar even snel Kruidvat in om te kijken of er een nieuwe LE in de schappen lag. Het is inmiddels al half September. Ja hoor, daar lag ik een schap met nieuwe LE producten, van de Check & Tweed collectie van Catrice. Ik nam van alles wat mee, waaronder deze twee quattro’s waar ik al een hele tijd erg nieuwsgierig naar was. Ik rekende snel af en ging lekker aan de slag met swatches maken van deze palettes

Britse chic. Een perfecte mix van ingetogenheid, vrouwelijke charme en een vleugje rebelsheid. Highlights zijn onder meer de geruite trenchcoat, klassieke kokerrok en tunieken met krachtige silhouetten van de beste materialen. Tal van internationale ontwerpers hebben deze modeklassiekers in een volledig nieuw jasje gestoken. Limited Edition “Check & Tweed” by CATRICE biedt beauty producten die passen bij de Britse stijl vanaf half september t/m eind oktober 2014. London is calling – by CATRICE.

Verpakkingen

De verpakkingen toen mij heel erg denken aan Burberry en daar is het ook wel een beetje op geïnspireerd. De doosjes vind ik er erg leuk uitzien en zijn gemaakt van stevig karton. Door de kleuren van de ruitjes kan je al een beetje zien want het palette precies voor tinten bevat. De verpakkingen sluiten door een magneetstrip, maar die is niet heel erg sterk. Ik zou ze namelijk niet meenemen in mijn tas, omdat ik bang ben dat ze opengaan.

Quattro Baked Eyeshadow

Destination Hyde Park. Quattro Baked Eyeshadow met een licht parelmoereffect is er in twee kleurvarianten. Kan zowel vochtig als droog worden aangebracht. London’s Eye en Town of Crown zijn de namen van de twee palettes.

Ik ben dol op baked eyeshadows en het kwaliteit daar van is vaak verbluffend. De oogschaduws komen in kleine ronde pans en ik vind het heel erg leuk staan in het doosje. Ik vind het leuk dat Catrice deze keer niet voor standaard tinten heeft gekozen, maar ook juist voor een kleur. 

Swatches

De kleuren zijn wel wat poederig, maar bevatten onwijs veel pigment. Ik heb de swatches door aangebracht en zonder basis. De kleuren zou je ook nat kunnen gebruiken omdat het ‘baked eyeshadows’ zijn, maar ik vind dat niet prettig werken. Vandaar dat ik de swatches ook gewoon droog heb aangebracht.

C01 London’s Eye

Is een palette met  wat neutrale tinten en een mooie groene tint. Wat een pigment, wauw!

C02 Town of Crown

Dit palette bevat mooie natuurlijke tinten en een toffe blauwe tint en daar moest ik meteen een look mee maken. Na het swatchen sprak dit palette mij het meeste aan.

Conclusie

Ik vind het hele leuke palettes! Weer eens wat anders van Catrice! Ik vind het leuk dat ze ervoor hebben gekozen om iets van kleur toe te voegen en ik vind het een erg leuk thema. Het pigment is zeker goed en ik vind het leuke aanwinsten voor mijn stash. De verpakking vind ik er heel erg tof uitzien, maar ik zou de palettes niet meenemen in je tas. De magneetsluiting is niet heel erg sterk. Dat vind ik wel een nadeel, maar ach ik ga toch niet zo vaak weg dat ik palettes mee moeten nemen. Als ik wegga kies ik meestal voor een palette waar ik nog meer kanten mee opkan.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De palettes en alle andere producten van de Check & Tweed collectie van Catrice liggen deze week (en anders komen ze er binnenkort aan) in de schappen van Kruidvat en Trekpleister. De producten zijn LE, dus tijdelijk verkrijgbaar. Ik heb zo’n gevoel dat de palettes heel erg hard gaan. Ze kosten trouwens €4,59 per stuk, want ik een leuk prijsje vind.

Tags: