• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Beauty
Cattier Paris huidverzorgingsproducten

Cattier Paris huidverzorgingsproducten

Cattier Paris is een merk dat ik qua naam zeker wel bekend mee ben, maar ik had voor deze ervaring nog nooit een product uitgeprobeerd. Ik besloot daarom een tijd geleden mee te doen aan een winactie van BeautyNL en tot mijn verbazing won ik dit leuke setje! Ik heb deze producten een lange tijd uitgeprobeerd, om een goed beeld te kunnen schetsen van deze producten. Vandaag de review van deze drie producten.

Eclat de Rose

Deze geconcentreerde oogcrème met anti-age wekte ook gelijk mijn interesse. Ik moet meteen bekennen dat ik nooit oogcrèmes gebruik en daar nog maar weinig ervaring mee heb. Veel merken komen de laatste tijd met oogcrèmes dus ik begin er wat meer aan te wennen, maar in mijn dagelijkse routine heb ik het nog niet opgenomen. Ik moet nog even aan deze extra stap wennen denk ik zo.

Biologische arganolie hydrateert de opperhuid intens en versterkt de huidelasticiteit. Extract van rode algen versnelt de microcirculatie en gaat verstopte poriën tegen. Het groene microalgen extract geeft je weer een stralende blik en vermindert de kringen rond je ogen. Het vlinderlavendelextract strijdt, dankzij haar verzachtende werking, doeltreffend tegen expressierimpels. Biologisch rozenwater, een ware schoonheidsschat, verzacht en verfrist de huid. De oogcontouren worden gestimuleerd, wallen en rimpels verminderen en je ogen stralen.

Ik heb vaak last van vermoeide ogen en daarbij horen ook de welbekende kringen onder mijn ogen. Ik heb best wel donkere kringen onder mijn ogen en ik moet heel wat plamuur op mijn gezicht gooien om deze kringen onzichtbaar te maken. Ik doe er eigenlijk maar weinig aan, want ik vind zo’n dikke laag make-up op mijn gezicht ook totaal niet prettig.

Deze crème voelt heel erg prettig aan op mijn gezicht, lekker zacht en ik wrijf de crème al deppend/wrijvend in onder mijn ogen. Ik merk dat mijn wallen zeker wat minder worden, verdwijnen doen ze niet, maar ze zijn zeker wel minder zichtbaar. De huid onder mijn ogen is soms iets wat stug en ik merk dat ik daar met deze crème geen last meer heb. Het voelt lekker verfrissend aan en het maakt de huid onder mijn ogen een stuk zachter. Ik moet toch maar vaker oogcrème gaan gebruiken. Deze vind ik heel erg fijn!

 • Biologische arganolie: hydrateert, verstevigt, geeft elasticiteit en bevordert de celvernieuwing
 • Zwarte boekweitwas: hydrateert, werkt tegen wallen
 • Rode algenextract: gaat verstopte poriën tegen, activeert de microcirculatie
 • Groene microalgenextract: gaat kringen tegen, activeert de microcirculatie, zorgt voor een stralende huid
 • Vlinderlavendelextract: werkt tegen rimpels
 • Biologisch rozenwater: verzacht, verfrist en versterkt.
 • Zonder parfum – Zonder parabenen

Mijn huid schommelt momenteel een beetje tussen een droge huid en een normale huid. De ene keer is mijn huid weer heel erg droog en de andere keer heeft mijn huid weinig last van droge plekken.

Secret Botanique

Deze vochtinbrengende dagcrème die speciaal bedoelt is voor de droge en gevoelige huid. De crème bevat biologische jojobaolie, met evenwichtige en beschermende eigenschappen en biologische zonnebloemolie, rijk aan vitamine E en F. Deze crème werkt als antioxidant en voedt en verzacht de opperhuid. Deze crème is heel erg voedingsrijk en je hebt maar heel weinig van deze crème nodig. Ik vind hem eigenlijk op dit moment (dit seizoen) eigenlijk iets te voedend voor mijn huid. Ik denk namelijk dat deze crème beter past in een winterroutine.

De crème heeft voedende en regenererende ingrediënten  (ceramides, squalane, sheabutter etc.). Door deze ingrediënten wordt de huid de hele dag diep gevoed en gehydrateerd. Biologisch rozenwater, wat een ware schoonheidsschat stimuleert, verfrist en verzacht de huid. De crème maakt mijn huid heel erg zacht, maar ik merk toch dat ik wat pukkeltjes krijg, die ik eigenlijk vrijwel nooit heb en ik denk daardoor dat deze crème wat te voedend is. De crème is daardoor niet echt een product waar ik tevreden over ben, maar ik heb wel eens ervaren dat zo’n crème in de winter juist wel weer fijn is en opeens favoriet is. Ik ga deze crème ook nog even proberen wanneer het weer wat kouder wordt en dat hoeft van mij nog niet hihi. 

Ingrediënten: 

 • Glycerine (plantaardige oorsprong): hydrateert, maakt glad en verzacht
 • Biologisch rozenwater: kalmeert, hydrateert, verfrist en zuivert. Stimuleert en verstevigt de huid
 • Biologische jojobaolie: regenereert, beschermt, brengt in balans en werkt ontstekingsremmend
 • Biologisch kokosvet: hydrateert en antiseptisch
 • Samenstelling van natuurlijke ingrediënten, rijk aan ceramiden, fosfolipiden en aminozuren: voedt actief en regenereert de huid diep en hydrateert langdurig
 • Calendula extract: kalmeert en werkt ontstekingsremmend en helend.
 • Zonder parfum – Zonder parabenen

Wel zit er helaas alcohol in dit product, wat voor uitdroging kan zorgen. Zelf heb ik eigenlijk nooit last van alcohol in producten.

Huile Botanique

Dan het laatste product en dat is namelijk een anti-aging concentraat op basis van arganolie. Dit anti-aging concentraat zuivert de huid. De biologische arganolie, rijk aan vitamine E, bevordert celvernieuwing en hydrateert de huid intens. De huid wordt steviger en is subtiel geparfumeerd. Ik vind de geur een beetje olie-achtig en ik ruik ver weg een parfumgeur.

Ik heb dit anti-aging concentraat gebruik als een soort serum die ik voor mijn nachtcrème aanbreng om dit product in de nacht zijn werk te laten doen. Ik vind dit product heerlijk aanvoelen, een beetje olieachtig, maar in combinatie met mijn nachtcrème vind ik het een top combinatie. Je kan dit product ook los gebruiken, maar ik vind de Huile Botanique daar wel heel erg geconcentreerd voor en ook voor mijn huidconditie. Wanneer ik dit product had gebruikt voordat ik ging slapen werd ik wakker met een lekker zacht gezicht en als je wakker wordt voelt het ook totaal niet mee olie-achtig aan. Ik ben gek op dit soort producten/serum die je huid een flinke boost geven!

 • Biologische arg
  anolie: hydrateert, verstevigt, geeft elasticiteit en bevordert de celvernieuwing
 • Biologische katoenolie: hydrateert, verzacht en regenereert
 • Biologische hazelnootolie: voedt, regenereert, verzacht en voorkomt uitdroging
 • Biologische wortelolie: versoepelt en laat de huid stralen.
 • Zonder minerale olie – Zonder parabenen

Conclusie:

Ik ben heel erg blij dat ik kennis heb mogen maken met Cattier Paris. Ik ben zeer te spreken over de oogcrème en het anti-aging concentraat. De vochtingbrengde dagcrème vind ik op dit moment wat heftig voor mijn huid. Ik denk dat dit product meer voor mijn kan doen in de winter. Ik krijg op dit namelijk puistjes van het product en ik heb al eerder ervaren dat een product dan te voedend is voor mijn huid. De oogcrème maakt mijn wallen weer helemaal zacht en door de crème zijn mijn wallen ook zeker wat minder aanwezig. Het concentraat gebruik ik in combinatie met mijn nachtcrème en laat mijn huid weer stralen!

Prijzen:

Huile Botanique €23,29
Oogcrème €17,19
Gezichtscrème €20,29

De producten van Cattier Paris zijn te koop via de webshop en bij een bepaald aantal winkels. Ben jij bekend met Cattier Paris?