• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Column |“Toch wel een beetje allergisch voor girlbosses’

Column |“Toch wel een beetje allergisch voor girlbosses’

Je hebt van die trendwoorden die je overal terug ziet komen. Eén van die trendwoorden is op het moment wel ‘Girlboss’. Vaak een ondernemende powervrouw die weet wat ze wil, die een carriere voor ogen heeft en gewoon duidelijk weet wat ze wil. Een ondernemende vrouw die er wel komt en dat maakt niet uit op welke manier. Via een hoofdweg of via meerdere tussenwegen. Een Girlboss is creatief, leuk, mooi, geweldig en vind wel een oplossing en ga zo maar door..

Girlboss ik vind het eigenlijk niet echt een leuk woord. Net als powervrouw. Ik ben er een beetje allergisch voor geworden. Opeens is Nederland heel wat girlbosses rijker. Want wanneer ben je dat nou eigenlijk? Als je het allemaal voor elkaar hebt? Als je een eigen onderneming hebt opgestart? Als je weet wat je wil? Ik ben niet iemand die weet wat ze wil. Ik zie het allemaal wel en op dit moment gaat het gewoon goed. Ik hoef geen carriere te maken en ik vind al snel alles best. Net als met m’n blog. Daar heb ik ook geen hoge verwachtingen voor en statistieken die ik perse moet halen. Toch ben ik wel een beetje allergisch geworden dat iedereen zichzelf opeens een girlboss vind of een powervrouw. Misschien vind niet iedereen dit overeenkomen met elkaar. In mijn eigen ogen is dat toch wel hetzelfde.

Ja ik ben een vrouw die voor mijzelf kan zorgen. Die vastigheid heeft op werkgebied, een leuke blog heeft en een goed leven. Iets wat misschien vanzelfsprekend is maar dat vind ik niet. Ik heb er voor moet werken, mijn plek moeten vinden en iets opgebouwd. Daar ben ik zeker trots op dat m’n leven eigenlijk best wel stabiel is. Dat ik met plezier aan mijn blog kan en mag werken. Dat ik 32 uur per week ook nog een baan heb, een mooie huis heb, een lieve vriend, de meest snoezige kat van de wereld en gelukkig wordt van koken, lezen, series kijken, leuke dingen doen en nog veel meer.

“Toch wel een beetje allergisch voor girlbosses’

Van mij hoeft het allemaal niet. De term Girlboss om te laten zien wat je allemaal voor elkaar hebt gekregen of wat je voor ogen hebt. Het is zo’n populaire term en iedereen vindt zichzelf opeens een echte ondernemede vrouw. Ik heb respect voor iedereen die dingen voor elkaar krijgt waar je van droomt, waar je keihard voor heb gevochten, maar ook als je een beetje mazzel heb gehad. Ik ben trots op vele vrouwen die ik ken, bloggers die ik heb leren kennen (ook al noemen sommige zichzelf ook een Girlboss) en ben net zo trots op alle mannen die ik ken die van alles hebben bereikt. Of die juist gewoon het genoeg nemen met hoe het op dat moment is.

Wees maar gewoon jezelf, denk aan gezondheid en heb de mensen om je heen lief. Tuurlijk is het geweldig als je de doelen die je voor ogen hebt behaald hebt en je nog heel wat mooie plannen in je agenda hebt staan. Doelen die perfect kloppend zijn in de haalbaarheid, tijd en realistisch zijn. Trots ben ik toch wel op iedereen. Labeltje erop geplakt of niet.. 🙂