• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
De allerlekkerste Hummus

De allerlekkerste Hummus

Ik vind hummus echt heel erg lekker! Uit een bakje uit de supermarkt vind ik het al heerlijk, maar de allerlekkerste Hummus is toch wel Hummus wat zelfgemaakt is. Ik vind het zelf op deze manier het allerlekkerst en ik vind het nog gemakkelijk om te maken ook! Lekker als een dipje bij brood of bij groente, maar ook als broodbeleg vind ik het prima. Ik vind Hummus op zijn lekkerst met heel veel knoflook, citroensap en een beetje tahin (sesampasta). Ook geen recept waarbij de kikkererwten de hele nacht in de koelkast water moeten opzuigen en ook geen baking soda wat ik in veel Hummus recepten zit. Ik vind de allerlekkerste manier om Hummus te maken of lekker Hollands gezegd Hoemoes.

Ingrediënten

  • 265 gram Kikkererwten (ik gebruik gewoon die van Bonduelle) – uitlekgewicht
  • Verse bieslook of peterselie voor de garnering
  • Olijfolie
  • 125 gram witte tahin (o.a. te koop bij Ekoplaza)
  • Cayennepeper of pittige paprikapoeder
  • Paprika poeder
  • 3 tenen knoflook in kleine stukjes
  • Citroensap van een hele citroen

De allerlekkerste Hummus – de bereiding

Ik gebruik gewoon lekker makkelijk de kikkererwten uit blik van Bonduelle, die vind ik zelf ook heel erg lekker door een salade. Bewaar een paar kikkererwten voor de garnering zodat je de Hummus net wat leuker kan opdienen. Hoeft niet perse, maar ik vind het zelf altijd wel leuk eruit zien :)

Kook de kikkererwten zo’n 35-40 minuten. Spoel de kikkererwten even af in de vergiet en je merkt dat de velletjes van de kikkererwten meteen binnen los te laten. Als je even een paar keer met je handen door de kikkererwten in de vergiet gaat (wat is kikkererwten trouwens een irritant woord als je het een paar moet typen haha, ga er helemaal scheel van kijken) laten de velletjes van zelf los. Even een klusje om alle velletjes eruit te vissen. Doe de kikkererwten in een keukenmachine, blender of zet de staafmixer er even op om alle kikkererwten tot een pasta te mengen.  Voeg vervolgens als de kikkererwten fijn gemalen zijn de witte tahin toe. Gebruik vooral de witte tahin, want de bruine tahin is heel erg bitter en dat vind ik zelf echt een stuk minder lekker dan de witte. Voeg drie in kleine stukjes gesneden toe en mix alles even fijn. Voeg vervolgens ook het citroensap door en meng het even voor een minuutje.

Dien de hummus op in een leuk schaaltje of in een diep bord! Als garnering heb ik er een beetje paprikapoeder, cayennepeper, de kikkererwten die ik apart had gehouden voor de garnering, wat verse bieslook en ik ben lekker royaal met olijfolie.

Wij hebben echt genoten van deze hummus en ik vond het ook heel erg leuk om dit recept met jullie te delen. Ideaal als dipje voor een broodje, voor op groente en als broodbeleg. Dit is een recept om te onthouden!