• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Geld besparen als je net op jezelf woont?

Geld besparen als je net op jezelf woont?

Toen ik 18 was wist ik niet hoe snel ik de deur uit moest. Ik wilde de wijde wereld intrekken en huurde samen met een huisgenoot een appartement. Mijn ouders droegen wel iets bij, maar vonden ook dat ik zelf mijn boontjes moest kunnen doppen.

Omdat ik de eerste maanden nogal wat over mee heen kreeg lijkt het me leuk om voor jou een aantal zaken op een rijtje te zetten. Laten we eerst eens kijken naar de rekeningen die je sowieso krijgt:

  • Huur
  • Gas/water/licht
  • Televisie en internet
  • Mobiele telefoon
  • Gemeentebelastingen
  • Zorgverzekeraar

In dit rijtje staan sowieso twee zaken genoemd waar je fors op kunt besparen: je energiekosten en de kosten voor je zorgverzekering.

Energieleveranciers vergelijken is iets wat niet iedereen doet. Soms is het ook gewoon onoverzichtelijk. Daarom kijk ik altijd naar dit soort zaken via internet. Vaak is er een makkelijke tabel die je in kunt vullen om zo te kijken bij welke leverancier je het goedkoopste uit bent en hoeveel je jaarlijks kunt besparen.

Ook zoeken naar een goedkope zorgverzekering kan een behoorlijke besparing opleveren. Kijk eens naar je verleden met ziekte en zorg en bepaal wat je écht nodig hebt. Schrap sommige aanvullende verzekeringen en verhoog je eigen risico.

Daarnaast probeer ik altijd goede deals te sluiten voor internet, televisie en telefonie. Een totaalpakket kan veel goedkoper zijn dan alles apart afsluiten. Ook hiervoor zijn handige internetsites te vinden waarbij je in een handomdraai weet waar jij met jouw verbruik het goedkoopste uit bent.

Tags: