• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Frisse witlofsalade met mandarijn & kaas

Frisse witlofsalade met mandarijn & kaas

Ik vind gevarieerd eten echt heel erg lekker! Ik heb heel veel gerechten die ik heel erg lekker vind, van lekkere vette nacho’s, tot soep en diverse salades. Salades kan ik echt heel erg van genieten en ik eet ze niet omdat ik perse alleen maar gezond wil eten. Diverse salades zijn gewoon erg lekker en ik wissel graag af! Ik maak graag de kikkererwtensalade of een simpele pasta- of couscoussalade. Deze frisse witlofsalade met mandarijn en kaas maak ik ook erg graag! Een lekkere frisse salade die gewoon lekker is voor ergens bij maar in de zomer bij een bbq doet hij het bijvoorbeeld ook erg goed.

Ingrediënten voor 2 á drie personen

  • 3 stronkjes (rauwe) witlof in stukjes gesneden
  • 4 stelen bosui in stukjes gesneden
  • 2 verse mandarijnen in stukjes gesneden of een blikje mandarijn (die vind ik ook erg lekker)
  • 100 gram jonge kaas gesneden in blokjes
  • Yoghurtslasaus
  • Dille als garnering voor over de salade heen

Snijd de 3 stronkjes witlof in reepjes en haal het harde binnengedeelte eruit. Ik snijd die persoonlijk zelf niet omdat ik het te hard vind om zo te eten. Als ik witlof kook dan eet ik hem wel gewoon op, maar zo rauw vind ik het geen aanrader. Ik gebruikte deze keer verse mandarijnen dus ik sneed twee mandarijnen in stukjes. Snijd de bosui in reepjes of gebruik een kruidenschaar om te bosui te knippen. Maak de dille schoon en gebruik twee takjes voor in je salade. Ik vind het lekker om jonge kaas in deze salade te doen, dus die kan je ook in blokjes snijden. Als laatste doe ik de slasaus erover heen naar smaak. Ik houd niet heel erg van veel slasaus, dus ik doe zelf altijd maar een klein beetje. Je kan altijd de slasaus op tafel zetten, zodat andere mensen eventueel naar hun eigen smaak meer slasaus kunnen toevoegen.

Deze Frisse witlofsalade met mandarijn & kaas vinden denk ik wel heel veel mensen lekker! Lekker fris, maar ook een beetje hartig door de kaas die erin verwerkt zit!