• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Nacho’s met gehakt, kaas, guacamole etc.

Nacho’s met gehakt, kaas, guacamole etc.

Mijn lievelingsgericht bij de Mexicaan zijn Nacho’s uit de oven. Super lekker en ik kijk er altijd naar uit als ik dat mocht eten. Nu komen wij tegenwoordig niet meer zoveel bij de Mexicaan, want als wij uiteten gaan dan gaat onze voorkeur al snel uit naar sushi. Met oud & nieuw probeerde ik het voor het eerst, deze nacho versie en iedereen vond het heerlijk! Dat moest ik natuurlijk nog eens thuis maken en ik wilde ook wat foto’s voor mijn blog. Ik vind het zo nu en dan leuk om wat recepten te delen. Alle recepten zijn te vinden op de pagina Noortje in de keuken, daar kan je op alle afbeeldingen klikken op bij het recept naar keuze uit te komen. Vandaag is het tijd voor nacho’s met gehakt, kaas, guacamole etc. Nacho’s ala Mexicaan, dat moet ik toch wel zelf kunnen maken had ik ooit bedacht. Het duurde lang voordat ik het eens uitvoerde. Ik heb het ooit wel eens op een andere manier gemaakt, maar deze is het allerlekkerst.

Ik vind het heel erg leuk en lekker om dingen zelf te maken, maar sommige dingen moet je niet zelf maken. Ik heb het over de Santa Maria Taco Seasoning mix. Ik vind deze taco kruiden het allerlekkerste en ik heb zelf nog niet zo’n lekkere combinatie kunnen maken als deze. Vandaar dat ik ook deze in de nacho’s ook lekker ga gebruiken. Misschien dat jullie het gek vinden dat ik een kant en klaar zakje aanraak, maar ik vind het heerlijk.

Sen denk dat ze alles heel erg lekker vindt en hield het schaaltje goed in de gaten.

Basis nacho’s (voor 2 personen)

 • een zak Nacho chips naturel
 • 300 gram gehakt
 • Santa maria Taco Seasoning mix (let op is voor 500 gram)
 • Geraspte kaas
 • 3 bosui
 • 2 tomaat

Voor de nacho’s hoeven wij ook niet meer naar de Mexicaan, want ze smaken zo echt bijna hetzelfde. Ik vind vooral de combinatie van nacho’s met zure room en zelfgemaakte guacamole het allerlekkerst. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt met seasoning mix even rul een pan. Snijd ondertussen de bosui in reepjes en de tomaat in kleine blokjes. Smeer een lage overschaal in met wat boter. Leg de nacho’s (doritos naturel of eigen merk) in de ovenschaal. Verdeel daarover heen het rul gebakte gehakt met de seasoning kruiden. Vervolgens strooi je de bosui en tomaat eroverheen en als laatste een laagje geraspte kaas naar de hoeveelheid die je wilt. Ik houd van gesmolten kaas, dus ik voeg lekker wat toe.

Guacamole

 • een rijpe avocado
 • crème fraîche
 • beetje citroensap
 • peper

Haal de schil van de rijpe avocado af en haal de pit eruit. Prak de avocado in een schaaltje (kan ook in de blender of keukenmachine, maar van mij mogen er best nog wel wat stukjes avocado inzitten. Voeg twee een eetlepel crème fraîche toe en roer even alles goed door. Je zou nog wat crème fraîche kunnen toevoegen, maar ik vind dit meestal wel voldoende. Knijp een beetje citroensap erboven uit en voeg wat (zwarte) peper toe naar smaak.

Nacho’s niet het gezondste recept op de site. Super vet, maar zoooooo lekker! Wij hebben echt genoten! Ik dacht dat het voor twee personen een beetje weinig zou zijn, maar het was echt wel genoeg. Ik had er daarom nog een kikker erwertensalade bijgemaakt, ook mooi van m’n eigen recept. Dit is m’n manier van het maken van Nacho’s met gehakt, kaas, guacamole etc. Er zijn talloze manieren te vinden op het internet, maar zo vind ik het lekkerste. Maken jullie wel eens nacho’s en welke variant maken jullie dan?