• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Griekse aardappels met verse kruiden

Griekse aardappels met verse kruiden

Ik ben echt gek op het eten wat lekkere dingen. Standaard Nederlandse gerechten zoals gekookte aardappels vind ik maar een beetje saai. Ik eet het zo nu en dan wel eens, omdat mijn vriend het wel lekker vindt. Ik eet dan gewoon wat meer groente, maar ik vind het ook wel eens lekker om te variëren met aardappels. Aardappelgratin of gebakken aardappels vind ik heerlijk, maar zo’n gratin is niet echt gezond voor je. Op zijn tijd kan het natuurlijk wel, maar ik ben opzoek naar een gezonde versie aardappeltjes die lekker zijn. Deze Griekse aardappels met verse kruiden zijn een stuk lekkerder dan gewone ‘saaie aardappelen’.

Ingrediënten:

 • 3 grote aardappelen (of zes kleintjes natuurlijk, maar ik bewaar de kleine aardappelen altijd voor mijn vriend om te schillen hihi)
 • 100 ml gezeefde tomaten (tomatenpuree kan natuurlijk ook, maar dat had ik op dit moment niet in huis)
 • Rode en gele paprika
 • 1 grote tomaat
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel 5 spices
 • 1/2 Spaanse peper
 • 2 (rode) uien
 • 2 knoflooktenen
 • Verse bieslook en peterselie
 • Zwarte peper

Bereidingswijze:

Snijd de paprika’s, aardappelen en tomaat in stukjes. Snijd de uien in ringen en pel twee knoflooktenen en snijd deze in kleine stukjes. Fruit de uien aan met de knoflook, de halve spaanse peper en strooi daar paprikapoeder, 5 spices kruiden, verse zwarte peper overheen. Voeg daaraan toe de tomaten- en paprikablokjes in de pan toe en giet de 100 ml gezeefde tomaten eraan toe. Als laatste doe ik daar de aardappelblokjes in de pan. Kook dit voor 20/25 minuten in een pan met een deksel.

Als de aardappeltjes klaar zijn strooi ik er verse peterselie en bieslook overheen. Kennen jullie hier de Griekse rode rijst? Deze aardappeltjes smaken daar een beetje naar en ik vind ze heerlijk! Je zou natuurlijk ook andere groenten of kruiden kunnen toevoegen, maar ik vind de smaak van bieslook en peterselie heerlijk in combinatie met aardappeltjes. Ik vind deze versie van gekookte aardappels veel lekkerder!

Tags: