• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Griekse kabeljauw met feta en tomaten

Griekse kabeljauw met feta en tomaten

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit of probeer ik wat ingrediënten door elkaar heen te gooien. Vorige week stuitte ik op een heerlijk recept op Smulweb. Dit recept heb ik van het weekend uitgeprobeerd en het is echt overheerlijk. Ik ben niet echt een viseter. Er zijn een paar soorten vis die ik wel lekker vind, waaronder ook de wit vissoorten. Dit recept vond ik echt om te smullen en daarom wilde ik dit recept met jullie delen.

Ingrediënten voor 4 personen

4 mooie kabeljauw filets van 175 gr per stuk
3 grote stevige vleestomaten
150 gr feta
1 citroen (of citroensap)
Olijfolie
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl rozemarijn
1 el verse peterselie
Zwarte peper uit de molen
Zeezout

Bereidingswijze

Neem een ovenschaal en leg de visfilets er in. Bestrooi ze met peper en zout en met de kruiden. Snij de tomaten en de fetakaas in blokjes en leg ze er op. Besprenkel het geheel met olijfolie, de peterselie en citroensap. Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 25 minuten bakken op 200 graden C. Je hebt nu een heerlijke schotel voor 4 pers. En het is doodsimpel. Je kunt ook andere mooie stevige witvis gebruiken, Schelvis, Koolvis of Zeebaars gaat ook heel goed.

Lekker met aardappelpurée (of griekse rijst) en een heerlijke frisse salade.