• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Hartige taart prei

Hartige taart prei

Dit recept is een artikel wat heel veel wordt bekeken, maar ik vind de foto’s maar niets. Het is 1 van de oudste artikelen op mijn website, maar ik omdat het 1 van mijn favoriete recepten is, wilde ik eens nieuwe foto’s maken van de hartige taart. Ik maakte een nieuwe versie van het recept (zelfde ingrediënten iets anders hoeveelheden) in een iets ander bakblik als toen, maar met zoveel mooiere foto’s.  Kijk mee naar: Hartige taart met o.a Prei/Courgette en gehakt!

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg voor hartige taart (ik gebruikte zes plakjes)
  • 200 gram rundergehakt
  • 75 gram hamblokjes
  • 150 gram prei
  • Courgette
  • Crème fraîche
  • Twee eieren
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding

Ontdooi de bladerdeeg plakjes en leg ze even van elkaar af op het aanrecht. Zet de oven aan op 200 graden. Snijd alle groentes in kleine reepjes/ blokjes. Ik bak alle ingrediënten even in de pan zodat het vocht wat in de hartige taart straks gaat minimaal is. Teveel vocht wil je niet hebben in je hartige taart! Bak het gehakt even rul en voeg vervolgens de courgette en prei toe. Bak dit even voor zo’n 10 minuutjes en roer dan de hamblokjes/reepjes erdoorheen. Laat vervolgens alles even goed uitlekken in een vergiet, zodat er niet teveel vocht op het bladerdeeg komt. Maak ondertussen alvast het bakblik klaar, door het even in te vetten met wat olijfolie en maak de vorm voor de hartige taart door de plakjes naast elkaar te leggen. Zorg ervoor dat er geen gaten in de bodem zitten en bedek alles goed met bladerdeeg. Als alles goed bedekt is kan je je mengsel erin gieten.

Doe de twee eieren in de kom en klop deze even goed. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en de geraspte kaas. Roer dit allemaal even goed door elkaar en strijk/giet het mengsel vervolgens over je hartige taart heen. Plaat de hartige taart in het midden van de oven en pak het af voor zo’n 30 tot 40 minuten. Mijn oven gaat best snel dus rond 35 minuten heb ik hem er uitgehaald. Ik zou adviseren om eerst even 30 minuten te bakken en mocht de taart nog niet krokant genoeg zijn, dan nog even iets langer.

Ik vind dit echt zo lekker en ik eet dit graag in het weekend met een kopje groente- of kippensoep! Ik vind het ook nog eens heel erg makkelijk te maken en daarmee vind ik het meteen echt eten voor het weekend. Je kan de ingrediënten natuurlijk aanpassen, want je kan er van alles wat in verwerken.