• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Havermoutpannenkoekjes met jam & blueberry’s

Havermoutpannenkoekjes met jam & blueberry’s

Wanneer ik in een restaurant ontbijt eet ik altijd van die kleine pannenkoekjes. Pannenkoeken in de avond vind ik maar mwah, maar in de ochtend vind ik ze juist heerlijk. Al langer in mijn hoofd had ik de havermoutpannenkoekjes en op mijn vrije dag besloot ik daar eens lekker mee te gaan ontbijten. Super simpel, onwijs vullend en heerlijk! Lekker met biologische aardbeienjam & blueberry’s. Benieuwd naar dit heerlijke, makkelijk recept?

Ingrediënten Havermoutpannenkoekjes (10 stuks)

  • 80 gram havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 2 of 3 bananen
  • Kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels honing
  • Olijfolie
  • (plantaardige) melk

Bereidingswijze

Vermaal de havermoutvlokken in een keukemachine, of als je die net als ik niet heb gewoon in de blender. Ik heb voor de rest ook alles in de blender gedaan en dat ging prima. Nadat je van de havermoutvlokken meel hebt gemaakt, voeg dan de bananen in stukjes toe, twee eieren, 2 eetlepels honing, een scheutje melk en blend alles met elkaar.

De mix is niet zoals een standaard pannenkoekenbeslag heel erg dun, de mix voelt dikker aan, maar mocht je het iets willen verdunnen kan je altijd nog een scheutje melk toevoegen.

Doe wat olijfolie in een pan en zet het vuur laag. Ik pak de grootste pan waarin ik drie kleine pannenkoekjes kan bakken. Bak de pannenkoekjes eerst aan één kant en draai ze om om de andere kant ook nog even te bakken. Super simpel! Ik eet ze graag met wat blueberry’s en biologische aardbeienjam. Of ik maak zelf gepureerde aardbeien of frambozen en gebruik dit op deze manier als saus. Ik had geen verse aardbeien en of frambozen in huis, maar met jam is het ook overheerlijk!

& smullen maar!

Tags: