Healthy bounty’s
nadeel is dus ook nog dat ik altijd honger heb. Ik probeer gezond eten en gezond eten vind ik ook heel erg lekker. Groenten en fruit vind ik bijvoorbeeld heel erg lekker, maar ik kan ook losgaan op zoet, hartig en vette dingen. Ik probeer mijzelf soms maar even uit te dagen om iets te maken wat een stuk gezonder is dan een zak chips of een doosje bonbons open te trekken. Ik maakte daarom deze ‘healthy bounty’s of kokosballetjes zou je ze ook wel kunnen noemen. Super easy, lekker en ook niet zo slecht voor je. Voordeel dat ze ook lekker goed voeden en je er maar één of twee uit het schaaltje eet.. Wil jij ook HEALTHY BOUNTY’S maken? Lees dan verder.
De Healthy bounty’s zijn heel erg simpel te maken en ik denk dat je visite ze ook wel kan waarderen, mits ze natuurlijk van kokos houden. Ik kwam er namelijk laatst achter dat best wel veel mensen in mijn omgeving niet van kokos houden.
Ingrediënten:
- 150 gram kokos
- 100 gram pure chocolade (au bain marie gesmolten)
- 3 eetlepels agave siroop of honing
- 3 eetlepels kokosolie
Smelt 3 eetlepels kokosolie in een pannetje. Voeg vervolgens 125 gram kokos toe aan het pannetje (bewaar de 25 gram om straks de balletjes in de kokos te dippen/overheen te strooien). Voeg 3 eetlepels honing of agave siroop toe aan het geheel. Wanneer de kokosolie goed gesmolten is en goed met de kokos is gemengd dan kan je de pan van het vuur halen. De kokosrasp is wat meer een geheel geworden en het is een beetje lastig om de balletjes / of een langwerpige vorm te vormen. Het is aan de aan de ene kan iets wat kleverig, maar aan de andere kant is het ook droog en valt het snel uit elkaar. Ik adviseer in ieder geval gewoon snel aan de slag te gaan met het draaien van de balletjes. Ik maakte er langwerpige balletjes van. Zet deze kokosballetjes voor tenminste 2 á 3 uur in de koelkast.
Als de tijd bijna om is dat de balletjes in de vriezer moeten uitharden is het tijd om de chocolade au bain marie te smelten. Het is tijd om de healthy bounty’s te vormen. Doop de kokosballetjes in de chocolade en leg ze op een bord met bakpapier (zorgt ervoor dat het niet aan het bord gaat kleven). Ik strooide daarover heen nog wat kokos. Zet het bord met kokosballetjes voor zo’n 40 minuutjes in de koelkast zodat het volledig uitgehard is!
Ik vind ze super lekker! Wel zijn ze echt heel erg vullend en de smaak van kokos en pure chocolade is perfect!