• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Pasta Pesto met kip

Pasta Pesto met kip

Ik maakte deze niet al te gezonde Pasta Pesto met kip, want helaas had ik geen volkorenpasta meer in huis. Ik wilde toch nog het recept even delen en jullie denken er vast volkoren pasta bij goed? Pesto, pasta en kip, ik vind het alle drie los heel erg lekker, maar ook in combinatie met elkaar. Er zijn honderden versies van Pasta Pesto, maar dit is mijn versie! Ik ben wel erg nieuwsgierig als jij een andere versie hebt. Ik probeer graag nieuwe dingen uit!

Je kan deze pasta maken op de makkelijke manier met kant en klare verse pesto van de winkel, maar je kan er ook voor kiezen om zelf pesto te maken met basilicum blaadjes, parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en olijfolie.

Benodigheden voor 3 personen:

 • 2 kipfilets
 • 250 gram champignons
 • Provencaalse kruiden
 • 5 spices
 • Knoflook
 • Verse pesto uit de winkel (of zelf maken)
 • (Volkoren) pasta 300 gram
 • Basilicum
 • Parmezaanse kaas/ geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de verpakking. Kruid de kipfiletblokjes/reepjes met wat provencaalse kruiden, knoflook(poeder) en de 5 spices (kruiden onder andere verkrijgbaar bij AH). Bak de kipfiletreepjes in een pan met wat olijfolie. Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes en bak deze even kort mee met de kipfiletreepjes. Voeg de verse pesto toe aan de kipfilet. De pasta is inmiddels klaar met koken en het is tijd om je bord op te scheppen. Ik heb de borden in de keuken al opgemaakt en ik ben begonnen met pasta, vervolgens de saus met kip en als garnering wat kaas en basilicumblaadjes.