• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
De heerlijke Turkse Pizza’s van Jamie Oliver

De heerlijke Turkse Pizza’s van Jamie Oliver

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Tim het geweldige 15 minuten kookboek van Jamie Oliver. Dit kookboek stond al heel erg lang op mijn wishlist, maar ik vond het maar stom om voor mijzelf te kopen. Ik had ooit een keer tegen Tim gezegd dat ik dat boek graag wilde hebben en ik vond het zo lief dat hij dat had onthouden. Ik heb al eerder een keer een recept gemaakt uit het boek, toen helaas geen foto’s gemaakt. Van deze heerlijke mini pizza’s heb ik natuurlijk even foto’s gemaakt! Het recept is dus niet van mij, maar afkomstig uit het kookboek.

Ingrediënten voor de pizza’s (vier personen)

 • Olijfolie
 • Lamsgehakt 300 gram
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel Paprikapoeder (gerookt zoet)
 • 1 theelepel Gemalen komijn
 • Bloemtortila’s (4 grote of 8 kleine)
 • 2 eetlepels Tomatenpuree
 • 1 citroen
 • 2 takjes rozemarijn
 • 50 gram gepelde walnoten

Salade (voor op de pizza)

 • Zakje gemengde sla
 • 1 groene paprika
 • 1/2 komkommer
 • 3 tomaten
 • 1/2 bosje koriander
 • 1/2 bosje verse dille
 • 1 eetlepel rode wijnazijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 30 gram feta

Bereidingswijze:

Schenk wat olijfolie in de pan, om daar vervolgens het gehakt te gaan bakken. Bij het gehakt kan je het zoete paprikapoeder, het komijnzaad, de knoflook en de in kleine stukjes gemaakte walnoten doen. Zet de oven aan op 180 graden en snijd ondertussen alles voor de salade in kleine stukjes. De paprika, tomaat, komkommer in dunne plakjes, de lenteuitjes en voeg de verse dille en koriander toe.

Smeer de torilla in met een beetje tomatenpuree en strooi vervolgens er wat gehakt overheen. De pizza’s mogen nu voor 5 minuten in de oven. Na die 5 minuten kan de pizza geserveerd worden met de salade en de verkruimelde feta.

Lekker met hoemoes of chilisaus volgens Jamie. Ik vond het heerlijke met lekkere knoflooksaus. Ik heb hier genoten! Wat is het toch een super leuk recepetenboek!

Tags: