‘Pepernootrotsjes’
Een paar dagen geleden konden jullie al het eerste recept met betrekking tot Sinterklaas zien, namelijk de Sint Cupcakes. Ik heb nog een paar lekkere recepten op de planning staan en vandaag heb ik weer iets lekkers. Je kan het niet echt een recept noemen, maar ik had nog lekker wat schuddebuikjes over van mijn cupcakes. Ik heb chocolade gesmolten (zie vlog) en er schuddebuikjes doorheen gedaan. Even in de koelkast laten uitharden én je hebt in plaats van pindarotsjes (die ik ook op deze manier maak), de zogenoemde pepernootrotsjes. De Sint-recepten zijn alleen niet gezond, maar vijf december (oké en de paar weken daarvoor, want kruidnoten kan je toch al niet laten liggen in de winkel), mag je best even ongezond eten. Kijk mee naar mijn ‘Pepernootrotsjes’.
Benodigheden:
- 220 gram chocolade
- Schuddebuikjes naar behoefte. Ik heb er gewoon lekker wat ingestrooid!
Eventueel nootjes of andere lekkere dingen (ik heb deze keer alleen gekozen voor schuddebuikjes, omdat ik geen M&M of iets dergelijks in huis had). Smelt de chocolade in een pannetje (of au bain marie of in de magnetron) en roer de schuddebuikjes erdoor heen. Bak een stukje bakpapier waarom de ‘pepernootrotsjes’ kunnen uitharden in de koelkast. Laat de rotsjes (of rotsen, want mijne zijn best grof uitgevallen hihi) zo’n drie uur uitharden in de koelkast. Chocolade én schuddebuikjes is de ultieme combinatie. En smullennnn maar!