• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Food | Courgette Broccoli soep

Food | Courgette Broccoli soep

Ik ben echt gek op groentes en ik eet het liefst dan ook iedere dag flink wat groentes. Ik had nog nooit een courgette broccoli soep gemaakt, maar ik had al meerdere recepten gezien en daar heb ik de dingen uitgehaald die mij het meest lekker leken in de soep. Ik heb wel eens een broccoli soepje gegeten en dat vond ik toen echt heerlijk. Ik heb er een combinatie van gemaakt met courgette en nog lekker wat peterselie toegevoegd! Klik om meer te lezen om het recept te zien van de Courgette Broccoli soep.

Benodigdheden

  • Een grote broccoli
  • 1/2 courgette
  • twee (rode) uien
  • Wat peterselie
  • 2 knoflooktenen
  • Groenteboullionblokje
  • Crème fraiche (light)
  • (vers gemalen) peper

Bereidingswijze (15 minuten)

Snijd de broccoli in kleine stukjes en laatst deze voor zo’n 10 minuten even koken. Doe in een andere pan 1 liter water met een groenteboullionblokje en breng dit allemaal aan de kook. Bak in een koekenpan even kort de courgette, de knoflooktenen en de uitjes. Ik heb zelf geen keukenmachine, dus ik doe alles in de blender. Ik pureer alvast de courgette, knoflooktenen en de uitjes. Als de broccoli klaar is met koken, pureer ik deze ook in de blender samen met de liter groentebouillon. Het water waarin de broccoli gekookt heb doe ik weg, want ik vind dat de verhouding groente en water zo voldoende is. Voor het opdienen roer ik er wat crème fraiche doorheen en laat ik het heel even pruttelen.