• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Positief in het leven staan. Hoe doe ik dat?

Positief in het leven staan. Hoe doe ik dat?

Ik krijg regelmatig comments dat ik altijd heel erg vrolijk ben en dat mensen het knap vinden dat ik positief in het leven sta en blijf staan, ongeacht wat er ook gebeurt. Ik sta inderdaad heel erg positief in het leven, maar het is niet zo dat ik niet uit het veld te slaan ben. Er zijn ook wel eens momenten dat ik niet heel positief ben en dat is ook helemaal niet erg. Ik vind dat ook zeker mensenlijk, maar ik weet wel altijd de knop weer richting het positieve te draaien.  Ik vind positiviteit wel heel erg belangrijk en het leven is ook zeker veel leuker als je het positief bekijkt. Het lijkt maar lastig als je dat niet goed kan, als je eerder met twijfels en negativiteit naar de wereld kijkt. Vandaag mijn verhaal en wat tips om positief in het leven te staan. Bedankt voor de mooie comments en om mij deze inspiratie te geven om dit artikel te schrijven. Vandaag dus eens een ander artikel dan anders: Positief in het leven staan. Hoe doe ik dat?. 

Allereerst vind ik het heel erg leuk om te lezen dat er mensen zijn die vinden dat ik positief in het leven sta en positiviteit uitstraal. Iemand vroeg mij laatst of ik altijd zo vrolijk ben, of dat ik een bepaald masker opzet om mijn ware gevoelens niet te uiten. Ik ben gewoon een heel erg vrolijk persoon en ik ben niet iemand die kan faken of ik vrolijk ben of niet. Ik ben gerust ook wel eens niet vrolijk en heb ook gerust wel eens een dip, waar positiviteit op dat moment ver te zoeken is. Daarnaast wordt er regelmatig iets over het overlijden van mijn vader gezegd, of opgemerkt dat ik daar gerust de tijd voor mag nemen om dat te verwerken en het ook niet erg is om wat minder positief in het leven te staan. (hier kom ik later in het artikel even op terug).

Ik deel vandaag mijn tips, maar werken voor jou hele andere factoren? Houd het dan daar gewoon lekker bij! Het zijn geen levenlessen die je móet overnemen, maar het kan zijn dat je iets aan hebt om positiever in het leven te staan. Het valt mij regelmatig op dat heel veel mensen te negatief in het leven staan, wat ontzettend zonde is. Je wordt zoveel gelukkiger als je positiever bent!

  •  Geniet van de hele kleine dingen in het leven

Ik kan ontzettend genieten van hele kleine en mooie dingen in het leven. Ik kan genieten van mijn eigen kookkunsten bijvoorbeeld als ik iets lekkers heb gemaakt, of van het gezicht van mijn vriend als ik iets lekkers voor hem heb gemaakt. Ik kan genieten van een heerlijke herfstdag door lekker in het bos te lopen. Ik word ontzettend gelukkig van het thuiskomen na een lange werkdag en mijn lieve kat Simba komt aangehuppeld. Probeer te genieten van de kleine dingen in het leven. Ik vind dat er vaker bij stil moet worden gestaan dat je ook heel erg gelukkig kan zijn van de kleine dingen.

  • Wees dankbaar

Heel veel mensen vinden van alles maar vanzelfsprekend wat je voor elkaar doet bijvoorbeeld. Wees dankbaar als iemand iets voor je doet, al zet diegene alleen maar een kopje thee voor je. Laat zien dat je de ander waardeert en wees eens wat vaker dankbaar. Je kan ook bijvoorbeeld een kaartje sturen naar iemand die je heel erg dankbaar bent of geef eens zomaar een kleinigheidje als bedankje.

  • Geluk is een keuze

Geluk is een keuze en dat klinkt misschien wel erg raar uit mijn mond, maar geluk bepaal je voor een heel groot deel zelf. Natuurlijk krijgen wij allemaal te maken met nare gebeurtenissen, maar het is maar hoe je ermee omgaat. Je kan dingen meemaken en daar heel erg meegaan zitten en blijven zitten, maar daardoor los je het vaak niet op voor jezelf. In het leven gebeuren nou eenmaal hele vervelende dingen en ik weet daar ook echt alles van. Maar als ik alleen maar negatief zou gaan zitten doen, de hele dag verdrietig zou zijn om het overlijden van mijn vader, dan zou ik geen leuk leven meer hebben op dat moment. Bedenk voor jezelf wat voor positieve factoren er nóg wel zijn in je leven. Wat maakt jou weer gelukkig? Geluk is een keuze én je eigen verantwoordelijkheid. Mijn positieve factoren waren toen ik erover naging denken toch wel mijn goede relatie met Tim, mijn mooie huis, mijn goede baan, mijn blog, Simba en alle lieve vrienden en vriendinnen om mij heen. Geluk zit in kleine dingen en probeer hoe moeilijk het soms ook is om aan positieve factoren te denken.

  • Laat vooral je verdriet soms ook even gaan, dat kan heel erg opluchten, waardoor je later weer positief tegen dingen aan kan kijken.

Je moet vooral geen dingen opkroppen om maar te blijven lachen. Houd geen schijn op naar andere mensen en natuurlijk kan je er wel eens doorheen zitten. Het is alleen maar goed om dat te uiten en het van je af te praten, te huilen en laat het op één of andere manier wat meer van je afglijden. Je zult merken dat je later weer wat positiever tegen dingen aan kan kijken.

  • Waardeer én geloof in jezelf

Dit is denk ik wel één van de lastigste punten. Waardeer jezelf, wees eens trots op jezelf! Waar ben je trots op je? Ben je trots omdat je iets bereikt hebt! Misschien is het eens leuk om van alles op te schrijven waar je trots op bent. Ik ben bijvoorbeeld erg trots op mijzelf dat ik mijn blog naast mijn baan goed kan bijhouden, draaiende kan houden en daar zoveel plezier aan over houd. Dit had ik niet gekund als ik niet in mijzelf geloofd had. Ik wil(de) dit en ik ben daar dan ook voor gegaan en het heb mij zoveel dingen opgeleverd en ik ben daar trots op. Wees eens trots op jezelf en wees blij met wie je bent!

 

Tags: