• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Quinoa Salade met Feta, Gegrilde groenten & Sla

Quinoa Salade met Feta, Gegrilde groenten & Sla

Twee weken geleden had ik een vergadering op de maandag en toen moest ik tot laat werken. Nu kan ik dan wel altijd eten laten bezorgen op mijn werk, maar dan kies ik meestal niet voor iets gezonds en ik vind eten bezorgen ook nog eens behoorlijk duur. Voor sushi ben je toch al snel in je eentje 20 euro kwijt. Ik maakte een lekkere salade en deed van alles wat bij elkaar, wat ik op dat moment in huis had. Ik maakte eerste deze quinoa salade en ik koos nu voor diverse soorten quinoa. Een iets andere salade, maar allebei heel erg lekker. 

Nu zal je misschien denken, sla/salade als avondeten? Ik vind dat echt heerlijk, ben dol op sla! Sowieso kan je natuurlijk makkelijk salade als avondeten eten als die goed gevuld is én dat was die zeker, want ik kreeg mijn bordje niet eens leeg.

Ik maakte voor mij en mijn collega deze salade, dus de ingrediënten zijn voor twee personen.

  • Courgette
  • twee paprika’s
  • halve komkommer
  • 200 gram (wilde) quinoa
  • slamix
  • 100 gram fetakaas
  • bosui
  • 200 gram biefstuk

Kook de quinoa volgens de verpakking. Gril de courgette en de paprika even kort in een grilpan en het zelfde geld voor de biefstuk. Snijd vervolgens de bosui in reepjes, feta in blokjes en de komkommer in stukjes. Giet de quinoa af in een fijn vergiet (anders ligt je hele gootsteen vol en ik spreek uit ervaring). Laat alles even afkoelen en doe er op het laatst de slamix en de feta doorheen. Ik strooi er altijd een beetje zwarte peper overheen als ik het ga opeten. Hmm de quinoa salade was echt super lekker én voedend!