Recept || Sambal goreng boontjes

Zo af en toe vind ik het ook wel erg leuk om recepten die mij bevallen met jullie te delen. Dat zal de laatste tijd misschien wel wat meer gebeuren, want ik heb van mijn lieve collega’s bij mijn afscheid een zelf gemaakt receptenboek gekregen, met recepten die ze erg lekker vinden. Vandaag is het aan de beurt aan een recept wat ik voor het eerst op tafel heb gezet. Een beetje van Conimex en een klein beetje van mijzelf. Kijk mee naar dit heerlijke pittige recept.

Het recept is niet heel erg pittig, dat de vlammen uit je mond slaan bijvoorbeeld. Daar houd ik zelf ook totaal niet van. Er mag wel wat sambal in verwerkt zijn, maar het moet niet overheersend zijn.

Benodigheden voor 4 personen:

 • 250 gram Mie (nestjes)
 • 400 gram Kipfilet
 • Wokolie
 • 400 gram sperziebonen (gebroken)
 • 250 gram champignons
 • 1-2 eetlepes Sambal (Brandal)
 • Sajoer boontjes boemboe mix van Conimex
 • 2dl romige kokosmelk

Bereidingswijze: Ik vind het persoonlijk lekker om de sperziebonen even voor te koken (zo’n 5 minuten) Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet en champignons in stukjes. Bak de kipfilet blokjes bruin in (wok)olie. Voeg de gebroken sperziebonen, champignons en sambal naar smaak toe. Let er op dat je niet teveel sambal er in doet, want de boemboe die je later gaat toevoegen, bevat ook een heleboel sambal. Wok dit geheel in 10 minuten gaar. Voeg na de 10 minuten de kokoksmelk en de boemboe toe en laat dit geheel 5 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes pruttelen.

Ik vind het persoonlijk lekker om de mie en de gewokte kip/groenten apart te serveren, maar je kan ook alvast alles op diepe borden serveren. Lekker met een zak kroepoek erbij.

Eetsmakelijk!

Share:

9 Reacties

 1. Sann
  13 november 2012 / 07:42

  Jammie kell! Hier eten we bijna dagelijks indisch, mais koeken en roti koekoes zijn echt heerlijk!

  • 13 november 2012 / 08:13

   Roti koekoes! Sinds mijn vader overleden is heb ik dat nooit meer gegeten!

   Fijn recept, Kelly. Moet ik ook maar eens maken.

   • 14 november 2012 / 22:34

    Roti koekoes dat was voor mij nog onbekend, maar het klinkt echt heerlijk! Ik ben dol op de buitenlandse keuken, nederlands eten vind ik maar saai.

 2. 13 november 2012 / 09:33

  oeh dat ziet er echt lekker uit, het liefst eet ik alleen maar dit soort dingen ^^ Ik ga vanavond koken , misschien ga ik dit wel maken 🙂

 3. 13 november 2012 / 13:39

  De sajoer boontjes boemboe mix is echt zo lekker. Met mie heb ik het nog nooit geprobeerd, want wij maken het altijd met witte rijst en dan sajoer boontjes en kipsate er apart bij. Met mie ga ik het ook zeker eens proberen, want klinkt ook erg lekker.

 4. Naomi
  13 november 2012 / 18:42

  Oh wat mis ik dit soort heerlijke dingen toch. Sajoerboontjes zijn mijn favoriet!

  • 14 november 2012 / 22:34

   Volgende keer op je lijstje zetten als er weer een pakketje naar je toekomt! Ik begrijp het wel hoor, dat je een heleboel dingen mist daar in Amerika! 🙁

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx