Recept | Kisir (bulgur) salade

Als je mij op Instagram volgt zie je regelmatig gerechten voorbijkomen. Ik kook iedere dag en ik vind het ook nog eens erg leuk om te doen. Echt koken dan, want aardappels, vlees, groente en jus vind ik totaal niet leuk om te maken. Ik maak het zo nu en dan wel eens, maar meer voor Tim, omdat die het heerlijk vind. Ik ben toch meer van pasta’s, rijst, zolang het maar geen Nederlands eten is.  Voor de rest ben ik ook nog eens gek op gezond eten, dus deze salade past helemaal in het rijtje. Ik heb deze salade al eens vaker gegeten en nu maak ik hem ook nog regelmatig zelf! 

Het is een salade die ik als bijgerecht eet bij wat aardappels en een stukje vlees. De salade is aan de pittige kant, dus mocht je niet zo van pittig houden, dan moet je er of wat minder peper in doen, of deze salade helemaal overslaan. De salade is ook niet overdreven pittig, want ik houd daar zelf ook totaal niet van.

Recept voor 4 personen:

 • 200 gram fijne Bulgur (verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
 • Sap van een halve citroen
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 5 eetlepels olijfolie
 • Rode peper vlokken (verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
 • 5 bosuitjes
 • halve komkommer
 • 150 gram tomaat
 • peterselie
 • Paar takjes munt

Bereidingswijze:

Doe de Bulgur in de kom en overgiet de Bulgur met kokend water. Roer het geheel even goed door en laat het zo’n 15 – 20 minuten zwellen tot de korrels helemaal gaar zijn. Je zult zien dat de korrels het water volledig opnemen, dus mocht het water nog niet volledig zijn opgenomen dan moet je nog heel even geduld hebben. Als het water volledig is opgenomen doe dan de tomatenpuree,  het citroensap, de olie, de pepervlokken en misschien nog wat zout naar smaak toevoegen. Ik voeg nooit ergens zout aan toe, maar kan zat mensen die het wel doen, vandaar dat ik het toch maar even benoem.

Snijd vervolgens de bosuitjes in dunne ringen en snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes en schep alles door de bulgur heen. Voeg wat kleine stukjes verse peterselie toe, let daar mee op, want teveel peterselie is niet lekker.

Eet smakelijk!

14 Reacties

 1. 22 maart 2013 / 17:06

  Wij hadden dit laatst! Was opzich wel lekker hihi.

 2. 22 maart 2013 / 19:16

  Ik ben zelf geen grote groeteneter, maar de bulgur ziet er wel erg goed uit! ^-^ Net couscous! Of is het couscous? (:

  • 22 maart 2013 / 19:18

   Het lijkt wel heel erg couscous, maar het net iets anders, maar het heeft er wel heel veel van weg ^^

 3. 22 maart 2013 / 19:36

  Zoiets heb ik vanavond ook op toevalig! Super lekker 🙂

 4. Sanne
  22 maart 2013 / 21:27

  Thnx voor de tip kell, nu weet ik wat ik ga eten morgen. Als ‘salade’ bij wat andere hapjes, jammie.
  Bij welke winkel heb je het gekocht in zaandam? Voor de indische dingen gaan wij altijd naar de toko achter de hema.

  • 22 maart 2013 / 22:30

   Ik heb de pepervlokken en de bulgur gekocht bij de Turkse winkel in de rosmolenbuurt. Op de rozengracht zit volgens mij ook een Turkse supermarkt!

 5. Merve
  23 maart 2013 / 19:53

  Omg mijn fav. ik vind dit meer een maaltijd salade c:

 6. 14 maart 2014 / 10:57

  Helemaal leuk dacht ik toen ik van Marianne hoorde dat er weer neiwue Eline babies kwamen. Ik maak graag babykaartjes en dan het liefste met spulletjes van jou.Groetjes Tineke

Bedankt voor het lezen van het artikel! Een reactie vind ik altijd erg leuk om te lezen. Liefs xx