• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Recept | Kisir (bulgur) salade

Recept | Kisir (bulgur) salade

Als je mij op Instagram volgt zie je regelmatig gerechten voorbijkomen. Ik kook iedere dag en ik vind het ook nog eens erg leuk om te doen. Echt koken dan, want aardappels, vlees, groente en jus vind ik totaal niet leuk om te maken. Ik maak het zo nu en dan wel eens, maar meer voor Tim, omdat die het heerlijk vind. Ik ben toch meer van pasta’s, rijst, zolang het maar geen Nederlands eten is.  Voor de rest ben ik ook nog eens gek op gezond eten, dus deze salade past helemaal in het rijtje. Ik heb deze salade al eens vaker gegeten en nu maak ik hem ook nog regelmatig zelf! 

Het is een salade die ik als bijgerecht eet bij wat aardappels en een stukje vlees. De salade is aan de pittige kant, dus mocht je niet zo van pittig houden, dan moet je er of wat minder peper in doen, of deze salade helemaal overslaan. De salade is ook niet overdreven pittig, want ik houd daar zelf ook totaal niet van.

Recept voor 4 personen:

 • 200 gram fijne Bulgur (verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
 • Sap van een halve citroen
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 5 eetlepels olijfolie
 • Rode peper vlokken (verkrijgbaar bij de Turkse winkel)
 • 5 bosuitjes
 • halve komkommer
 • 150 gram tomaat
 • peterselie

Bereidingswijze:

Doe de Bulgur in de kom en overgiet de Bulgur met kokend water. Roer het geheel even goed door en laat het zo’n 15 – 20 minuten zwellen tot de korrels helemaal gaar zijn. Je zult zien dat de korrels het water volledig opnemen, dus mocht het water nog niet volledig zijn opgenomen dan moet je nog heel even geduld hebben. Als het water volledig is opgenomen doe dan de tomatenpuree,  het citroensap, de olie, de pepervlokken en misschien nog wat zout naar smaak toevoegen. Ik voeg nooit ergens zout aan toe, maar kan zat mensen die het wel doen, vandaar dat ik het toch maar even benoem.

Snijd vervolgens de bosuitjes in dunne ringen en snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes en schep alles door de bulgur heen. Voeg wat kleine stukjes verse peterselie toe, let daar mee op, want teveel peterselie is niet lekker.

Eet smakelijk!