• 9849-xxx-xxx
 • noreply@example.com
 • Tyagal, Patan, Lalitpur
Food
Recept | Varkenshaas, met krieltjes, spinazie en een tandoori-yoghurtsausje

Recept | Varkenshaas, met krieltjes, spinazie en een tandoori-yoghurtsausje

Koken kan inmiddels wel een hobby noemen –  hoe stom ik koken vond als ik moest maken wat mijn moeder wilde – hoe leuk ik het koken tegenwoordig vind. Nieuwe recepten uitproberen, foodblogs lezen, receptenboeken, gratis boodschappenblaadjes van de supermarkt. Ik voel mij soms een echte huisvrouw, niet dat daar iets mis mee is, maar ik had gewoon nooit verwacht dat ik dit soort dingen leuk zou vinden. Clean eten doe ik niet aan, ik eet gewoon wat ik lekker vind en waar ik op dat moment trek in heb. Ik ben wel gek op salades en groentes, dus die zijn er bij ons vaak in overvloed. Dit recept is wel een gezond recept en afkomstig uit het boek Eet je mooi in 28 dagen.  De hoeveelheden in het boek vind ik veel te weinig, waardoor ik ieder recept aanpas uit het boek, want anders kan je er niet fatsoenlijk van eten. Dit boek is trouwens geen dieet, maar een manier om gezond te eten en je van binnenuit meer te laten stralen.

Ingrediënten volgens het boek:

 • 400 gram aardappelen met schil
 • 1 el olijfolie
 • zeezout en peper
 • 300 gram panklare spinazie
 • 150 ml magere yoghurt op kamertemperatuur
 • 2 tl Garam Masala/ of tandoori kruiden
 • 2 el margarine
 • 200 gram varkenshaas
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gram cherrytomaatjes

Ik doe sowieso altijd meer spinazie, aardappelen en varkenshaas, want anders kunnen wij er écht niet met zijn tweeën van eten.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden en bak de krieltjes met de 1/2 el olie, met wat zeezout in een bakblik in de oven voor zo’n 20-25 minuten. Snijd een paar blaadjes spinazie ( ik doe meestal een stuk of 6) zeer fijn en roer deze door de yoghurt met 1 tl Tandoori kruiden en eventueel nog zout/peper. Laat de yoghurt even staan tot alle smaken zijn ingetrokken. Was de rest van de spinazie en snij de knoflook en het uitje in fijne stukjes.

Snijd de varkenshaas in dunne plakken en pak deze met wat margarine in een wok en roerbak de spinazie met de uitjes en knoflook in een wok. Bak tegelijkertijd in een andere pan de reepjes varkenshaas en strooi er nog 1 tl Tandoori kruiden overheen. Bak het in 3-4 minuten op hoogvuur gaar. Roer de gehalveerde cherrytomaten door de spinazie en warm ze even kort mee. Serveer de spinazie met het vlees en de krieltjes en geef de yoghurt als dip er naast.

De hoeveelheden in sommige recepten en niet alleen in dit boek, maar gewoon in het algemeen vallen mij heel vaak op. Ik ben zelf niet zo’n grote eter en mijn vriend een gemiddelde eter en ik vind de hoeveelheden in recepten maar magertjes.

De Tandoori kruiden geven de yoghurt en de varkenshaas echt een hele speciale smaak. Ik ben echt gek op deze combinatie en het is ook eens wat anders!