• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
Recensie | R.J.Ellory – Broedertwist

Recensie | R.J.Ellory – Broedertwist

Henry Quinn doorstond zijn tijd in de gevangenis dankzij zijn vriendschap met Evan Riggs, een countryzanger die een moord beging en nu levenslang uitzit. Op de dag van zijn vrijlating belooft Henry dat hij Evans dochter zal opsporen en haar een brief zal overhandigen. Een dochter die Evan zelf nooit heeft ontmoet. Henry gaat op weg naar het kleine stadje in Texas waar Evan opgroeide en waar diens broer Carson inmiddels sheriff is. Er is geen spoor van het meisje en Carson beweert niets te weten van haar woon- of verblijfplaats. Maar Henry geeft niet zomaar op; beloofd is immers beloofd. Wanneer Carson zich steeds vijandiger gaat gedragen, realiseert Evan zich dat er veel broeit onder het oppervlak van het rustige stadje. Wat dreef de broers ooit uit elkaar en wat is er met Evans dochter gebeurd? Lees snel m’n Recensie | R.J.Ellory – Broedertwist!

Helaas heeft dit verhaal ‘maar’ 432 pagina’s. Een verhaal wat van mij nog wel een paar pagina’s had mogen doorgaan. R.J.Ellory vertelt een prachtig verhaal maar het is nog leerzaam ook met zowel geschiedenis-items als algemene kennis. Ik vind het heerlijk als ik wat ‘leer’ van een boek en daar wijze lessen uit kan halen. Dit is m’n eerste boek van R.J.Ellory, dus ik kan ‘m niet vergelijken met zijn vorige boeken. Ik ben nieuwsgierig geworden door de schrijfstijl van R.J.Ellory naar zijn vorige boeken en gelukkig zijn er dat een heleboel.

Wat ik heel erg bijzonder en heftig vond is de manier waarom Henry omging met zijn nieuwe leven. Het leven in de gevangenis was niet altijd makkelijk maar voor hem wel makkelijker dan het leven oppakken in de gewone maatschappij. Ik heb dat ook wel eens in films gezien maar nu ik het zo las vond ik het heel erg heftig. Je denkt dat als je weer op vrije voeten mag rondlopen dat je dat even doet maar de wereld heeft stil gestaan en jij moet daar een plekje in vinden. En dat doet je niet zomaar en dat kwam wel even bij mij binnen..

Broedertwist speelt zich af in Texas en door het lezen van dit boek is net alsof ik Texas een beetje ken. Het is zo gedetailleerd dat je echt voor je gevoel in Texas bent en je ziet dingen voor je, net alsof je in een film zit. Ik vind het erg knap als schrijvers dat kunnen veroorzaken. Je hoort en ziet hoe ze in texas leven, de country muziek speelt continu af in je hoofd en ik vind het heel erg mooi hoe het door het boek heen is verwerkt. Hoe je meteen kennis maakt met de hoofdpersonages, je in hun hoofden kruipt en hoe je snel verder wil lezen om te weten hoe het prachtige verhaal afloopt. Ik ben een thriller liefhebber en dit is een prachtige roman met mooie thriller-elementen. Ik wist niet dat deze twee genres zo goed gecombineerd konden worden maar dat heeft RJ Ellory maar mooi bewezen.

Het verhaal wordt enorm prachtig vertelt, bijzonder, fasicerend en het is ware kunst dat je het boek blijft lezen. Het einde vond ik verpletterend, bijzonder en heel erg mooi en voor de rest ga ik niks verklappen. Ik zou zeggen lees het boek zelf! 🙂