• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Lifestyle
En dit is waarom ik kleinere blogs leuker vind dan grotere blogs

En dit is waarom ik kleinere blogs leuker vind dan grotere blogs

Ik ben dol op bloggen, zowel als het schrijven van eigen blogs als het lezen van andere blogs. Ik volg voornamelijk wat kleinere bloggers een paar grotere bloggers. Ik volg grote bloggers waarbij ik wel vind dat ze wat persoonlijkheid uitstralen. Dat het niet alleen maar ‘machines’ zijn die er af en toe wat artikelen uit knallen en daar flink wat geld aan verdienen. Misschien is m’n aanpak verkeerd maar ik heb liever veel plezier door mijn blog dan dat ik verplicht artikelen moet schrijven over allerlei onderwerpen waar ik niet op zit te wachten. Mijn voorkeur gaat uit naar kleinere blogs en dat mag ook best eens gezegd worden toch? En dit is waarom ik kleinere blogs leuker vind dan grotere blogs.

Kleinere bloggers vind ik creatiever met onderwerpen

Ik vind kleinere bloggers heel erg creatief. Met het maken van foto’s maar ook met het verzinnen van onderwerpen. Als kleinere blogger krijg je dagelijks geen pakketjes waarmee je heel wat artikelen kan vullen in één week. Nu krijg ik ook wel eens een pakketje met items en daar word ik heel erg gelukkig van. Ik probeer als het mij aanspreekt daar dan ook wel iets mee te doen. Alleen krijg ik geen dagelijks pakketjes en als je wel dagelijks een artikel wil publiceren dan moet je creatief zijn. Creatief in je planning maar ook in wat je online zet. Het is natuurlijk erg makkelijk om altijd een make-up review te plaatsen maar ik vind het leuker om afwisselende onderwerpen te zien. Dat je als lezer ook echt geboeid wordt door een onderwerp en tot denken wordt gezet. Dat heb ik met kleinere bloggers heel vaak en dat inspireert mij soms ook weer tot het schrijven over een bepaald onderwerp.

Bij sommige grotere bloggers heb ik geen idee wat de persoonlijkheid achter de blog is

Ik vind soms grotere blogs net machines die het éne na het andere niet persoonlijke artikel online knallen. Nu lees ik wel artikelen van grotere bloggers maar alleen maar als de persoonlijkheid mij aanspreekt. Als ik het idee heb naar wie ik kijk. Alsof ik net een artikel lees van een vriendin en ik die persoon ook lijk te kennen. Ik vind persoonlijkheid heel erg fijn en dat straal ik dan zelf ook heel erg uit in mijn eigen blog. Persoonlijkheid vind ik belangrijker dan dagelijks een nieuw artikel waar niks persoonlijks in staat.

Plezier staat voorop en geen geld

Wat ik heel erg belangrijk vind aan bloggers is dat het plezier voorop staat. Dat het plezier bijna van je scherm afknalt als je een blog opent. Ik merk dat heel erg snel of een artikel is geschreven met plezier of dat er een flinke smak geld voor betaald wordt en het eigenlijk niet zo boeiend is. Nu kan je een advertorial ook heel erg leuk maken gelukkig en daar heb ik al vele voorbeelden van gezien bij bloggers. Geld is gewoon gevaarlijk en verleidelijk om aan te nemen. Ik ben zelf ook wel eens in zo’n situatie belandt en daar heb ik toen der tijd van geleerd. Samenwerkingen moeten bij je passen.

Meer respect voor kleinere bloggers met een baan/school/studie daarnaast

Ik heb zelf heel erg veel respect voor kleinere bloggers die super toffe content maken, leuke artikelen schrijven en daarnaast gewoon een heel druk leven hebben. Die vaak 4 of 5 dagen werken/naar school gaan en ik vind het knap dat er zulke leuke artikelen online kunnen verschijnen. Nu weet ik als geen ander hoe het is om te werken en in je vrije tijd te bloggen en heb ik daar ook enorm veel respect voor omdat ik weet hoe het is. Hoe bloggen als ontspanning kan werken in je vrije tijd en dat je daarom leuke toffe content creëert.